Tun med bagte rødløg og quinoa

30 minutter
465 kcal

Her er opskriften på tunsteak, der serveres med bagte rødløg og quinoa. Det tager kun 30 minutter.

Tallerken med tun og grønt

Tun med bagte rødløg og quinoa

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 rødløg
  • 1 dl rød quinoa
  • Havsalt
  • 200 g spinat
  • 6 salvieblade
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • 2 tunsteaks a ca. 150 g
  • Citronbåde

Sådan laver du tun med bagterødløg og quinoa

  • Trim rødløgene ved at fjerne det alleryderste lag, men der må gerne sidde andre tørre lag tilbage.

  • Bag løgene ved 190 grader i 25 minutter.

  • Kog quinoa ifølge emballagen.

  • Skyl spinaten grundigt, og lad den dryppe af.

  • Varm 1 spsk. oliven­olie op i en stor gryde.

  • Reducer spinaten heri med 1 tsk. salt.

  • Lige inden servering lægges spinaten til afdrypning i en sigte. Tryk let på den.

  • Steg salviebladene i olivenolie på en lille pande. Hold bladene i gang med en pincet, og pludselig har de suget lidt olie til sig og skiftet karakter.

  • Læg dem på fedtsugende papir, og drys med salt.

  • Dup tunen tør, og gnid med olivenolie.

  • Grill eller steg den et par minutter på hver side ved høj varme, så den er "seared", stegt på begge sider, men rå indeni.

  • Anret tunsteaken på spinatbladene, og læg de fritterede salvieblade ovenpå. Anret rødløg, quinoa og citronbåde ved siden af.


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background