Tun med bagte rødløg og quinoa

30 minutter
465 kcal

Her er opskriften på tunsteak, der serveres med bagte rødløg og quinoa. Det tager kun 30 minutter.

Tallerken med tun og grønt

Tun med bagte rødløg og quinoa

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 rødløg
  • 1 dl rød quinoa
  • Havsalt
  • 200 g spinat
  • 6 salvieblade
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • 2 tunsteaks a ca. 150 g
  • Citronbåde

Sådan laver du tun med bagterødløg og quinoa

  • Trim rødløgene ved at fjerne det alleryderste lag, men der må gerne sidde andre tørre lag tilbage.

  • Bag løgene ved 190 grader i 25 minutter.

  • Kog quinoa ifølge emballagen.

  • Skyl spinaten grundigt, og lad den dryppe af.

  • Varm 1 spsk. oliven­olie op i en stor gryde.

  • Reducer spinaten heri med 1 tsk. salt.

  • Lige inden servering lægges spinaten til afdrypning i en sigte. Tryk let på den.

  • Steg salviebladene i olivenolie på en lille pande. Hold bladene i gang med en pincet, og pludselig har de suget lidt olie til sig og skiftet karakter.

  • Læg dem på fedtsugende papir, og drys med salt.

  • Dup tunen tør, og gnid med olivenolie.

  • Grill eller steg den et par minutter på hver side ved høj varme, så den er "seared", stegt på begge sider, men rå indeni.

  • Anret tunsteaken på spinatbladene, og læg de fritterede salvieblade ovenpå. Anret rødløg, quinoa og citronbåde ved siden af.