Bagt torsk med rødbede­carpaccio og hvide bønner

30 minutter
656

Er det fiskedag? Så server en velsmagende torsk med rødbede­carpaccio og hvide bønner. Den kan laves på bare 30 minutter.

Tallerken med torsk, rødbede og hvide bønner

Bagt torsk med rødbede­carpaccio og hvide bønner

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 200 g rødbede
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • 4 tsk. mørk balsamicoeddike
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 400 g torskefilet
  • 2 citroner, økologiske
  • 4 tsk. akaciehonning
  • 100 g hvide bønner fra dåse
  • 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket
  • 2 skiv. groft brød

Sådan laver du torsk med tilbehør

  • Skræl rødbederne, og skær dem i ultrafine skiver, gerne på et snittejern. Gnid skiverne med 2 spsk. olivenolie, som er pisket med balsamico og krydret med salt og peber.

  • Gå torskefileterne efter for ben, som skal fjernes. Læg fileterne på bagepapir i et ovnfast fad, og stil fadet i en 200 gr. varm ovn i ca. 12 min.

  • Skær citronerne i skiver, og steg dem hurtigt på begge sider i 2 tsk. olivenolie. Dryp med honning på begge sider.

  • Lun de hvide bønner.

  • Anret citronskiverne med torsk og rødbedecarpaccio med hvide bønner og persille oven på. Servér groft brød til.

TIP! Undgå røde fingre

Når du skræller og tilbereder rødbeder, er det smart at tage et par gummihandsker på imens.