Svinemørbrad med sød kartoffel-mos og spinat
2 personer
TIDSFORBRUG
Forberedelsestid: 5 minutter
Tilberedningstid: 20 minutter
Tid i alt: 25 minutter
INGREDIENSER
1 kg sød kartoffel
250 g svinemørbrad
4 tsk. ekstra jomfruolivenolie
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
300 g spinat
4 tsk. koldpresset rapsolie
2 fed hvidløg
Lidt ingefær
Lidt citronsaft
1 bundt brøndkarse
Sådan laver du mørbrad med sød kartoffelmos og spinat
- Skræl og kog kartoflerne. Lad dem stå i kogevandet, til de skal moses.
- Gnid kødet med 2 tsk. olie, og krydr med salt og peber. Steg det først på begge sider ved høj varme et lille minuts tid og herefter ved middel varme ca. 4 min. på hver side.
- Kom den skyllede spinat i en gryde med resten af olivenolien samt lidt salt og peber. Lad spinaten falde sammen, kom den herefter i en sigte, og tryk væden fra.
- Mos kartoflerne, og bland mosen med rapsolie. Smag til med fintrevet eller presset hvidløg, ingefær, citronsaft, salt og peber.
- Skær kødet i tynde skiver, og anret med spinat og mos. Pynt med brøndkarse.
Næringsindhold pr. person:
Næringsindhold pr. person:
Energi: 575 kcal
Protein: 37 g
Fedt: 18 g
Kulhydrat: 74 g
Kostfibre: 15 g