Svinemørbrad med sød kartoffel-mos og spinat
25 minutter

Længere tid tager det ikke at lave em lækker middag.

© Wichmann + Bendtsen

Svinemørbrad med sød kartoffel-mos og spinat

En farvestrålende middagsret til de grå dage. Svinemørbrad med sød kartoffel-mos og spinat sætter kulør på hverdagen og er klar på kun 25 minutter. Velbekomme!

6. november 2019 af Anne Larsen

Svinemørbrad med sød kartoffel-mos og spinat

2 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 20 minutter

Tid i alt: 25 minutter

INGREDIENSER

1 kg sød kartoffel

250 g svinemørbrad

4 tsk. ekstra jomfruolivenolie

Havsalt

Sort peber, friskkværnet

300 g spinat

4 tsk. koldpresset rapsolie

2 fed hvidløg

Lidt ingefær

Lidt citronsaft

1 bundt brøndkarse

Sådan laver du mørbrad med sød kartoffelmos og spinat

  • Skræl og kog kartoflerne. Lad dem stå i kogevandet, til de skal moses.
  • Gnid kødet med 2 tsk. olie, og krydr med salt og peber. Steg det først på begge sider ved høj varme et lille minuts tid og herefter ved middel varme ca. 4 min. på hver side.
  • Kom den skyllede spinat i en gryde med resten af olivenolien samt lidt salt og peber. Lad spinaten falde sammen, kom den herefter i en sigte, og tryk væden fra.
  • Mos kartoflerne, og bland mosen med rapsolie. Smag til med fintrevet eller presset hvidløg, ingefær, citronsaft, salt og peber.
  • Skær kødet i tynde skiver, og anret med spinat og mos. Pynt med brøndkarse.

Næringsindhold pr. person:

Næringsindhold pr. person:

Energi: 575 kcal

Protein: 37 g

Fedt: 18 g

Kulhydrat: 74 g

Kostfibre: 15 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: