Svinemørbrad med sød kartoffel-mos og spinat
25 minutter

Længere tid tager det ikke at lave em lækker middag.

© Wichmann + Bendtsen

Svinemørbrad med sød kartoffel-mos og spinat

En farvestrålende middagsret til de grå dage. Svinemørbrad med sød kartoffel-mos og spinat sætter kulør på hverdagen og er klar på kun 25 minutter. Velbekomme!

6. november 2019 af Anne Larsen

Svinemørbrad med sød kartoffel-mos og spinat

1 kg sød kartoffel
250 g svinemørbrad
4 tsk. ekstra jomfruolivenolie
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
300 g spinat
4 tsk. koldpresset rapsolie
2 fed hvidløg
Lidt ingefær
Lidt citronsaft
1 bundt brøndkarse

Sådan laver du mørbrad med sød kartoffelmos og spinat

  • Skræl og kog kartoflerne. Lad dem stå i kogevandet, til de skal moses.
  • Gnid kødet med 2 tsk. olie, og krydr med salt og peber. Steg det først på begge sider ved høj varme et lille minuts tid og herefter ved middel varme ca. 4 min. på hver side.
  • Kom den skyllede spinat i en gryde med resten af olivenolien samt lidt salt og peber. Lad spinaten falde sammen, kom den herefter i en sigte, og tryk væden fra.
  • Mos kartoflerne, og bland mosen med rapsolie. Smag til med fintrevet eller presset hvidløg, ingefær, citronsaft, salt og peber.
  • Skær kødet i tynde skiver, og anret med spinat og mos. Pynt med brøndkarse. 

Næringsindhold pr. person:

Energi: 575 kcal 
Protein: 37 g
Fedt: 18 g
Kulhydrat: 74 g
Kostfibre: 15 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: