Opskrift på kål i knasende nye klæder.

Suppe med hvide bønner og kål

Sund og smagfuld vintersuppe med sortkål, hvide bønner og chili til at lune smagsløgene på i de kolde og mørke vintermåneder.

24. november 2014 af Anne Larsen

Suppe med kål

2 personer

100 g tørrede hvide bønner
300 g sortkål/palmekål (eller savojkål)
2 fed hvidløg
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
½ tsk. tørrede, stødte chiliflager (peperoncino)
1 ds. cherrytomater
Havsalt og kværnet sort peber
Topping: Revet parmesan

Sådan gør du

  • Skyl og udblød bønnerne i min. 8 timer.
  • Skyl grundigt, og kog dem møre i letsaltet vand i 35 minutter.
  • Det er en god idé at koge en større mængde bønner og have dem på lager i fryseren. 100 g tørrede bønner svarer til 200 g udblødte og kogte.
  • Skyl kålen grundigt, og læg bladene på et skærebræt. Skær ca. 5 cm fra mod rodenden, og skær stænglerne fri, og kassér dem. Skær nu kålen i små mundrette firkanter.
  • Snit hvidløgsfed i ultrafine skiver. Steg disse let gyldne i olivenolien i en suppegryde. Kom peperoncino ved. Vend godt.
  • Kom kålen ved med et drys salt, og vend godt et minuts tid.
  • Kom tomaterne ved, og fyld dåsen med vand to gange, og kom det i.
  • Lad suppen simre i 10 minutter.
  • Kom bønnerne ved, og lad suppen simre færdig i 5 minutter. Smag til med salt og peber.
  • Blend suppen, uden at den blendes fuldstændig. Den skal være lidt rustik i konsistensen.
  • Anret nu den varme suppe med revet parmesan.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler