Suppe med hvide bønner og kål

9 timer
466 kcal

Sund og smagfuld vintersuppe med sortkål, hvide bønner og chili til at lune smagsløgene på i de kolde og mørke vintermåneder.

Opskrift på kål i knasende nye klæder.

Suppe med hvide bønner og kål

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 100 g tørrede hvide bønner
  • 300 g sortkål/palmekål (eller savojkål)
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ tsk. tørrede, stødte chiliflager (peperoncino)
  • 1 ds. cherrytomater
  • Havsalt og kværnet sort peber

Topping

  • Revet parmesan

Sådan gør du

  • Skyl og udblød bønnerne i min. 8 timer.

  • Skyl grundigt, og kog dem møre i letsaltet vand i 35 minutter.

  • Det er en god idé at koge en større mængde bønner og have dem på lager i fryseren. 100 g tørrede bønner svarer til 200 g udblødte og kogte.

  • Skyl kålen grundigt, og læg bladene på et skærebræt. Skær ca. 5 cm fra mod rodenden, og skær stænglerne fri, og kassér dem. Skær nu kålen i små mundrette firkanter.

  • Snit hvidløgsfed i ultrafine skiver. Steg disse let gyldne i olivenolien i en suppegryde. Kom peperoncino ved. Vend godt.

  • Kom kålen ved med et drys salt, og vend godt et minuts tid.

  • Kom tomaterne ved, og fyld dåsen med vand to gange, og kom det i.

  • Lad suppen simre i 10 minutter.

  • Kom bønnerne ved, og lad suppen simre færdig i 5 minutter. Smag til med salt og peber.

  • Blend suppen, uden at den blendes fuldstændig. Den skal være lidt rustik i konsistensen.

  • Anret nu den varme suppe med revet parmesan.