Sunde opskrifter Aftensmad Orange som... Orange sommersalat med krabbe 40 minutter 506 kcal Prøv dette festfyrværkeri af en sommersalat, der er sprængfyldt med krabbekød og bagte ferskener. Af Augusta Sørensen 29. juli 2015 Orange sommersalat med krabbe Ingredienser Sådan gør du Fakta Føj til favoritter Fjern fra favoritter Undgå at skærmen slukker Ingredienser 2 Pers. 400 g gulerødder Saft fra en halv appelsin 200 g plukket krabbekød (fås hos fiskehandleren) 4 stenfrugter – ferskner, abrikoser, nektariner og blommer (gerne et mix af disse) 6 spsk. harissa eller anden chilipasta 6 spsk. yoghurt naturel 2 spsk. tahin (sesampasta) 4 spsk. ristede sesamfrø Sådan laver du orange sommersalat Skræl gulerødderne, og hak dem til fint smuld på foodprocessoren. Smag den hakkede gulerod til med appelsinsaft. Vask stenfrugterne, halver dem, fjern deres sten, og læg dem på en bageplade. Giv hver frugt en lille klat harissa, og bag dem ved 180 grader i ca. 10 min., til harissaen er karamelliseret ind i frugterne. Når frugterne er kølet af, skæres de i både, og saften fra frugterne, der fremkommer ved bagningen, gemmes til dressingen. Lav en dressing af yoghurt, tahin og saften. Pisk den godt sammen, så den ikke skiller. Rist sesamfrøene på en middelvarm pande, til de popper og er gyldne. Smør en tallerken med yoghurtdressingen, anret frugterne og krabbekødet ovenpå, og drys med sesamfrø. Dæk hele herligheden til med gulerodssmuld. SkaldyrSalatGulerødder