Orange sommersalat med krabbe

40 minutter
506 kcal

Prøv dette festfyrværkeri af en sommersalat, der er sprængfyldt med krabbekød og bagte ferskener.

Orange sommersalat med krabbe

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 400 g gulerødder
  • Saft fra en halv appelsin
  • 200 g plukket krabbekød (fås hos fiskehandleren)
  • 4 stenfrugter – ferskner, abrikoser, nektariner og blommer (gerne et mix af disse)
  • 6 spsk. harissa eller anden chilipasta
  • 6 spsk. yoghurt naturel
  • 2 spsk. tahin (sesampasta)
  • 4 spsk. ristede sesamfrø

Sådan laver du orange sommersalat

  • Skræl gulerødderne, og hak dem til fint smuld på foodprocessoren. Smag den hakkede gulerod til med appelsinsaft.
  • Vask stenfrugterne, halver dem, fjern deres sten, og læg dem på en bageplade.
  • Giv hver frugt en lille klat harissa, og bag dem ved 180 grader i ca. 10 min., til harissaen er karamelliseret ind i frugterne.
  • Når frugterne er kølet af, skæres de i både, og saften fra frugterne, der fremkommer ved bagningen, gemmes til dressingen.
  • Lav en dressing af yoghurt, tahin og saften. Pisk den godt sammen, så den ikke skiller.
  • Rist sesam­frøene på en middelvarm pande, til de popper og er gyldne.
  • Smør en tallerken med yoghurtdressingen, anret frugterne og krabbekødet ovenpå, og drys med sesamfrø.
  • Dæk hele herligheden til med gulerodssmuld.