Orange sommersalat med krabbe

Prøv dette festfyrværkeri af en sommersalat, der er sprængfyldt med krabbekød og bagte ferskener.

30. juli 2015 af Augusta Sørensen

Det skal du bruge

1 person

200 g gulerødder
Saft fra en halv appelsin
100 g plukket krabbekød (fås hos fiskehandleren)
2-3 stenfrugter – ferskner, abrikoser, nektariner og blommer (gerne et mix af disse)
3 spsk. harissa eller anden chilipasta
3 spsk. yoghurt naturel
1 spsk. tahin (sesampasta)
2 spsk. ristede sesamfrø


Sådan laver du orange sommersalat

  • Skræl gulerødderne, og hak dem til fint smuld på foodprocessoren. Smag den hakkede gulerod til med appelsinsaft.
  • Vask stenfrugterne, halver dem, fjern deres sten, og læg dem på en bageplade.
  • Giv hver frugt en lille klat harissa, og bag dem ved 180 grader i ca. 10 min., til harissaen er karamelliseret ind i frugterne.
  • Når frugterne er kølet af, skæres de i både, og saften fra frugterne, der fremkommer ved bagningen, gemmes til dressingen.
  • Lav en dressing af yoghurt, tahin og saften. Pisk den godt sammen, så den ikke skiller.
  • Rist sesam­frøene på en middelvarm pande, til de popper og er gyldne.
  • Smør en tallerken med yoghurtdressingen, anret frugterne og krabbekødet ovenpå, og drys med sesamfrø.
  • Dæk hele herligheden til med gulerodssmuld.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: