Slank livret: Ribbenssteg med rødkål

35 minutter

Vi har slanket den klassiske opskrift på ribbenssteg og supplerer med en lækker og mættende salat til kødet.

Ribbenssteg med rødkål

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 person

1 person

  • 250 g kamsteg med svær
  • Salt og peber
  • 300 g rødkål
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 6 valnødder
  • 200 g svampe (blandede)
  • 2 tsk. olivenolie
  • 2 spsk. hakket timian
  • 2 lille æble
  • 2 spsk. balsamicoglace eller tilsvarende
  • 140 g kogte kartofler

Tilberedning

  • Skær sværen af kamstegen, og giv den et kort opkog. Steg den så i en meget varm pande, til den bobler og er sprød. Skær den helt fri for blødt fedt.
  • Snit rødkålen fint, drys den med salt, og lad den trække 10 minutter. Skyl saltet af, og kom kålen i en skål med æbleeddike og valnødder.
  • Svampene steges med salt, peber og timian i lidt olie og fyldes i det gennemskårne, udkernede æble. Stil det i ovnen i 10 minutter ved 200 grader. Kog kartoflerne.
  • Steg kamstegen enten i ovnen penslet med lidt olie eller på en pande. Dryp med lidt glace, og server med fyldt æble, rødkål og kartofler.

LÆS OGSÅ: 9 sunde og lækre rødkålssalater