Slank livret: Grillkylling med fritter

30 minutter

Glem alt om friture, fedtede fingre og dårlig samvittighed. Med denne ret får du mindre fedt, flere vitaminer og mineraler og masser af mættende kostfibre.

Grillkylling med fritter

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 person

  • 2 kyllingebryst med skind
  • Groft salt
  • 2 stilk med 6 cherrytomater
  • 8 kviste rosmarin
  • Revet skal af 1/2 økocitron
  • 300 g selleri
  • 300 g rødbede
  • 300 g persillerod
  • 2 tsk. olivenolie
  • Friskkværnet peber
  • 4 spsk. Cultura
  • 2 hakket cornichon
  • ½ tsk. stærk karry

Tilberedning

  • Gnid kyllingens skind med groft salt. Skræl alle rodfrugter, og skær dem i stave. Gnid dem med salt, peber og olivenolie, og spred dem ud på bagepapir. Sæt dem i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.
  • De sidste 10 minutter stiller du også kyllingen og tomaterne med rosmarinkviste med ind. Skru så ovnen over på grillstegning, og grill, til skindet er sprødt og fritterne sprøde. Hold øje med tomaterne – de skal ud, når de sprækker.
  • Rør Cultura med hakket cornichon og karry, og server som dyppelse for fritterne. Anret kyllingen med rosmarin og revet citronskal, og giv bagte tomater til.