Slank livret: Frikadeller

40 minutter
548 kcal

med bagte rødbeder og kålpesto

Frikadeller med bagte rødbeder og kålpesto

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 person

  • 200 g magert hakket kalvekød
  • 4 tsk. havregryn
  • 2 spsk. letmælk
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 æg
  • 4 spsk. frisk timian
  • Salt
  • Peber
  • 500 g rødbede
  • 4 spsk. balsamicoeddike
  • 2 kvist rosmarin
  • 6 fed hele hvidløg
  • 400 g hvidkål
  • 2 tsk. olivenolie
  • 4 tsk. grøn basilikumpesto

Tilberedning

Sådan gør du

  • Rør kødet med havregryn, mælk, revet løg, hakket hvidløg, æg, salt, peber og hakket timian. Sæt farsen på køl i 20 min.
  • Skræl og skær rødbeder i store tern. Vend dem med eddike, salt, peber og rosmarin. Pak dem i løs bagepapirspakke med hele hvidløg ovenpå, og stil i ovn ved 200 grader i 45 min. Efter 20 min. formes små frikadeller på bagepapir på en plade. De pensles med olie og steges i ca. 20 min.
  • Kålen strimles og koges i saltet vand i 2 min. Drænes og vendes med pesto.
  • Arranger nu retten, og server.

LÆS OGSÅ: 7 lækre opskrifter på sunde frikadeller