Rødbedesalat med feta, fennikel, æble og dressing

1 time
403 kcal

Hvis du er på udkig efter en smuk salat, hvor der virkelig er kælet for smagen, så siger vi værsgo'! Perfekt som tilbehør til kød – eller helt solo.

rødbedesalat

RØDBEDESALAT Perfekt med en skive brød eller som tilbehør til oksekød, svin eller kylling.

© Betina Hastoft

Rødbedesalat med feta, fennikel, æble og dressing

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 PERSONER

  • 5 små rødbeder
  • 4 små gule beder
  • ¼ dl ekstra jomfruolivenolie
  • ¼ økocitron, saft og skal
  • ½ tsk. honning
  • ¼ tsk. knust fennikelfrø
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 æbler
  • 1 små fennikelknolde
  • 50 g feta
  • ½ håndfuld fennikeltop eller bronzefennikel
  • 2 skiv. groft brød

Sådan gør du

  • Kom bederne i et ovnfast fad dækket med folie, og bag i ca. 45 min., til bederne er møre.
  • Lav en dressing af olivenolie, citronsaft, citronskal, honning og fennikelfrø. Smag til med salt og peber.
  • Skær æblerne i meget smalle både.
  • Smut skrællen af de bagte beder, og del dem i lidt mindre stykker. Hæld halvdelen af dressingen over de lune beder, og lad dem trække.
  • Snit fennikel fint, og vend det samt æblerne i resten af dressingen. Bland forsigtigt beder og æble-fennikel, uden at alt bliver farvet rødt.
  • Smuldr feta hen over salaten, drys med fennikeltop, og servér med groft brød.

TIP Bag endelig ekstra rødbeder. De er perfekt tilbehør til det meste kød og er gode i enhver salat med deres møre og let karamelliserede smag.

TIP Feta kan udskiftes med gedeost, der er stegt lidt på panden. Det vil også skabe god modvægt til de sødlige rodfrugter.

Artiklen blev bragt i I FORM nr. 15/2023