Rødbedesalat med brombær og kylling

35 minutter
560 kcal

Smagen af sensommer koncenteret i en salat, der byder på et væld af vitaminer, mineraler, kostfibre, proteiner og ikke mindst antioxidanter.

Rødbedesalat med brombær og kylling

BROMBÆR – Det er supersunde antioxidanter, der er ansvarlige for den intense mørke farve.

© wichmann+bendtsen

Rødbedesalat med brombær og kylling

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ kg rødbeder
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • ¾ dl sort quinoa
  • 200 g kyllingebrystfilet
  • 50 g rucola
  • 125 g brombær
  • 37 g feta
  • ¼ bundt bredbladet persille

Dressing:

  • 37 g feta
  • ½ avocado
  • ½ fed hvidløg
  • ½ spsk. citronsaft
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • Vand

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 175 gr. varmluft.
  • Skær skrællede rødbeder i grove stykker, og fordel dem i et ovnfast fad. Vend dem i olivenolien, og drys dem med salt og peber. Bag i ca. 20 min. De skal stadig have bid. Køl af.
  • Kog quinoa i henhold til vejledningen på emballagen. Køl af.
  • Steg kyllingen, til den er gennemstegt, og skær herefter i skiver, og køl lidt ned.
  • Blend alle ingredienser til dressingen på nær vand. Tilsæt vand lidt ad gangen, til du har den ønskede konsistens.
  • Arrangér beder, quinoa og kylling på et fad med rucola, brombær, smuldret feta og grofthakket persille. Servér med dressingen.

TIP Brombær kan varieres med hindbær eller tørrede tranebær.
TIP: Fetaosten kan erstattes af en god rygeost.
TIP: Du kan også koge rødbederne. Bevar skrællen på. Når de er kogte, er skindet lige til at pille af.
TIP: Benyt dig evt. af engangshandsker, når du skræller rødbederne.