Risotto med rødbeder, krydderurter og burrata

40 minutter
465 kcal

En farveeksplosion af fibre, vitaminer, mineraler og velsmag. Bliv dejligt mæt med denne lækre risotto helt uden kød.

Rødbederisotto

RØDBEDERISOTTO Rødbeder er meget klimavenlige og rige på fibre, jern, A- og C-vitamin.

© Betina Hastoft

Risotto med rødbeder, krydderurter og burrata

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 PERSONER

  • 250 g rødbeder
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ spsk. friske timianblade
  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • 125 g risottoris
  • ¼ økocitron, skal og saft
  • 1 dl rødbedesaft
  • ⅓ liter grøntsagsbouillon
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • ½ håndfuld persille
  • 62 g burrata

Sådan gør du

  • Skær skrællede rødbeder i tern, og steg i olie sammen med timian ved god varme i 5 min.
  • Hak løg og hvidløg fint, og steg med nogle min., til løgene er klare.
  • Kom ris ved, og sautér 1-2 min. Tilsæt fintrevet citronskal, citronsaft og rødbedesaft. Kom herefter bouillon i lidt ad gangen, og kog under omrøring, til risene er al dente, ca. 20 min.
  • Smag til med salt og peber, og fordel i dybe tallerkner.
  • Drys med hakket persille, og top med burrata. Dryp evt. med lidt olivenolie, og servér straks.

TIP Engangshandsker er din ven her, hvis du ikke vil ligne en, der har fået lavet hennatatoveringer. Er skaden sket, så kan farven fjernes med citronsaft.

Artiklen blev bragt i I FORM nr. 15/2023