Pulled chicken med mole sauce med chokolade

45 minutter
519 kcal

Forvandl et kyllingebryst til en smovset smagsbombe. Chokoladen giver den spicy sauce en dejligt rund og fyldig smag.

pulled chicken i mole sauce

MOLE SAUCEN – er også perfekt til fx tacos eller sommerens grillmenu.

© wichmann+bendtsen

Pulled chicken med mole sauce med chokolade

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 1 dl parboiled ris
  • 200 g kyllingebrystfilet
  • ¼ liter hønsebouillon
  • 400 g grøntsager, fx squash, peberfrugt og gulerod
  • ¼ bundt friske krydderurter, fx koriander

Molesauce:

  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 friske chilier
  • ¾ spsk. mild chilipulver
  • ¾ tsk. stødt kanel
  • ¾ tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. tørret oregano
  • ¼ liter grøntsagsbouillon
  • 1 spsk. nøddesmør, fx mandelsmør eller peanutbutter
  • ½ spsk. akacie­honning
  • ½ spsk. tomatpuré
  • 20 g mørk chokolade
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • ½ spsk. boghvedemel eller hvedemel

Sådan gør du

  • Kog ris i henhold til anvisningen på emballagen.
  • Kog kyllingen i bouillon i ca. 20 min. Brug to gafler til at strimle det kogte kød.
  • Start på saucen. Varm olien op i en gryde, og tilsæt fintsnittet løg og hvidløg. Svits et par min.
  • Tilsæt fintsnittet frisk chili og derefter krydderierne. Steg et par min. mere.
  • Tilsæt de resterende ingredienser på nær mel. Lad simre i 20 min. Blend saucen.
  • Pisk melet sammen med en anelse vand, og hæld i saucen under omrøring. Kog op, til saucen er tyknet.
  • Snit dine foretrukne grøntsager i mundrette stykker, og lynsteg på en grillpande ved høj varme, drys evt. med lidt salt og peber.
  • Vend kyllingen i molesaucen, og servér med ris, grøntsager og friske krydderurter.

TIP Styrken på både frisk chili og chilipulver varierer, så tilsæt en mængde, der passer til din smag. Molesaucen skal gerne have god styrke og varme, men uden at overdøve de øvrige ingredienser fuldstændig.

TIP Hvis du har tid, kan tilberede pulled chicken i ovnen – det bliver endnu mere saftigt. Læg fileterne i et ovnfast fad, fordel mole saucen over dem og bag i ca. 2 ½ time ved 125 gr. varmluft. Strimmel derefter kyllingen med to gafler, og den er klar til servering.

TIP Molesaucen kan gemmes 3-5 dage på køl eller fryses ned.