Gullaschsuppe med chili
Brug vinterens gode grøntsager i denne kraftige suppeklassiker.
Brug vinterens gode grøntsager i denne kraftige suppeklassiker.
Skær bacon i tern, og steg dem gyldne, til fedtet er smeltet. Læg dem på fedtsugende papir.
Skær løg og chili (minus kerner) i tern, og sauter dem bløde og blanke i olivenolie.
Skær kalvekødet i små stykker, og tilsæt dem. Vend godt, og kom herefter baconternene i.
Skær peberfrugt, gulerod, selleri og kartoffel i tern, og kom det i gryden sammen med paprika. Vend godt, og tilsæt salt og peber.
Kom tomater og tomatpuré ved, og spæd nu med ca. 1,5 liter vand. Put timianbuketten i suppen, og lad det simre i 45 min. Tag timianbuketten op, kom rapsolien i, og pisk let med et piskeris, så kartoflerne jævner suppen lidt. Smag til med salt og peber.
Anret i varme suppekopper med et drys persille på toppen og et par dråber rapsolie.