Gullaschsuppe med chili

Brug vinterens gode grøntsager i denne kraftige suppeklassiker.

50 g tørsaltet gourmetbacon
1 gult løg
1 rød chili
2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
500 g kalveinderlår
1 rød peberfrugt
1 stor gulerod
100 g knoldselleri
1 bagekartoffel
1 spsk. rosenpaprika
1 spsk. koldpresset rapsolie
Havsalt og friskkværnet peber
1 ds. hakkede tomater
1 spsk. konc. tomatpuré
1 buket timian, bindes med bomuldssnor


Topping

Bredbladet persille
Rapsoliedryp

 

  • Skær bacon i tern, og steg dem gyldne, til fedtet er smeltet. Læg dem på fedtsugende papir.

 

 

  • Skær løg og chili (minus kerner) i tern, og sauter dem bløde og blanke i olivenolie.

 

 

  • Skær kalvekødet i små stykker, og tilsæt dem. Vend godt, og kom herefter baconternene i.

 

 

  • Skær peberfrugt, gulerod, selleri og kartoffel i tern, og kom det i gryden sammen med paprika. Vend godt, og tilsæt salt og peber.

 

 

  • Kom tomater og tomatpuré ved, og spæd nu med ca. 1,5 liter vand. Put timianbuketten i suppen, og lad det simre i 45 min. Tag timianbuketten op, kom rapsolien i, og pisk let med et piskeris, så kartoflerne jævner suppen lidt. Smag til med salt og peber.

 

 

  • Anret i varme suppekopper med et drys persille på toppen og et par dråber rapsolie.

 

 

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor gør du størst indsats for klimaet?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: