Gullaschsuppe med chili

80 minutter
465 kcal

Brug vinterens gode grøntsager i denne kraftige suppeklassiker.

Gullaschsuppe med chili

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 50 g tørsaltet gourmetbacon
  • 1 gult løg
  • 1 rød chili
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 500 g kalveinderlår
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 stor gulerod
  • 100 g knoldselleri
  • 1 bagekartoffel
  • 1 spsk. rosenpaprika
  • 1 spsk. koldpresset rapsolie
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 spsk. konc. tomatpuré
  • 1 bundt timian, bindes med bomuldssnor

Topping

  • Bredbladet persille
  • Rapsoliedryp

Tilberedning

  • Skær bacon i tern, og steg dem gyldne, til fedtet er smeltet. Læg dem på fedtsugende papir.
  • Skær løg og chili (minus kerner) i tern, og sauter dem bløde og blanke i olivenolie.
  • Skær kalvekødet i små stykker, og tilsæt dem. Vend godt, og kom herefter baconternene i.
  • Skær peberfrugt, gulerod, selleri og kartoffel i tern, og kom det i gryden sammen med paprika. Vend godt, og tilsæt salt og peber.
  • Kom tomater og tomatpuré ved, og spæd nu med ca. 1,5 liter vand. Put timianbuketten i suppen, og lad det simre i 45 min. Tag timianbuketten op, kom rapsolien i, og pisk let med et piskeris, så kartoflerne jævner suppen lidt. Smag til med salt og peber.
  • Anret i varme suppekopper med et drys persille på toppen og et par dråber rapsolie.