Gullaschsuppe med chili

Brug vinterens gode grøntsager i denne kraftige suppeklassiker.

50 g tørsaltet gourmetbacon
1 gult løg
1 rød chili
2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
500 g kalveinderlår
1 rød peberfrugt
1 stor gulerod
100 g knoldselleri
1 bagekartoffel
1 spsk. rosenpaprika
1 spsk. koldpresset rapsolie
Havsalt og friskkværnet peber
1 ds. hakkede tomater
1 spsk. konc. tomatpuré
1 buket timian, bindes med bomuldssnor


Topping

Bredbladet persille
Rapsoliedryp

 

  • Skær bacon i tern, og steg dem gyldne, til fedtet er smeltet. Læg dem på fedtsugende papir.

 

 

  • Skær løg og chili (minus kerner) i tern, og sauter dem bløde og blanke i olivenolie.

 

 

  • Skær kalvekødet i små stykker, og tilsæt dem. Vend godt, og kom herefter baconternene i.

 

 

  • Skær peberfrugt, gulerod, selleri og kartoffel i tern, og kom det i gryden sammen med paprika. Vend godt, og tilsæt salt og peber.

 

 

  • Kom tomater og tomatpuré ved, og spæd nu med ca. 1,5 liter vand. Put timianbuketten i suppen, og lad det simre i 45 min. Tag timianbuketten op, kom rapsolien i, og pisk let med et piskeris, så kartoflerne jævner suppen lidt. Smag til med salt og peber.

 

 

  • Anret i varme suppekopper med et drys persille på toppen og et par dråber rapsolie.

 

 

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: