Nem butterchicken med blomkålsris

40 minutter
325 kcal

Drøm dig til Indien med en lækker, kalorielet butterchicken.

Nem butterchicken med blomkålsris

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 250 g kyllingebryst

Marinade:

  • 1 fed hvidløg
  • 1 cm ingefær
  • ½ dl yoghurt naturel
  • ½ tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. garam masala
  • ½ tsk. gurkemeje
  • ½ nip cayennepeber
  • ½ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkvernet

Sauce:

  • ½ løg
  • ½ fed hvidløg
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ ds. hakkede tomater
  • ½ dl kaffefløde
  • ½ citron
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Tilbehør:

  • Frisk koriander
  • ½ lime
  • 250 g blomkålsris

Sådan gør du:

  • Riv hvidløg og ingefær til marinaden fint, og bland med de øvrige ingredienserne til marinaden.
  • Skær kylling i passende stykker, og vend i marinaden. Kom på køl nogle timer – gerne natten over.
  • Hak løg og hvidløg til saucen fint, og sautér i en gryde med olie. Tilføj hakkede tomater, kylling og marinade.
  • Lad retten simre i 15 min. Tilsæt kaffefløde, og lad det simre yderligere 5 min. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Servér med lidt frisk koriander på toppen, lime i både og hjemmelavet eller færdigkøbt blomkålsris.

LÆS OGSÅ: Blomkålspizza – 4 lækre opskrifter