Nem butterchicken med blomkålsris

40 minutter
325 kcal

Drøm dig til Indien med en lækker, kalorielet butterchicken.

Nem butterchicken med blomkålsris

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 250 g kyllingebryst

Marinade:

  • 1 fed hvidløg
  • 1 cm ingefær
  • ½ dl yoghurt naturel
  • ½ tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. garam masala
  • ½ tsk. gurkemeje
  • ½ nip cayennepeber
  • ½ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkvernet

Sauce:

  • ½ løg
  • ½ fed hvidløg
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ ds. hakkede tomater
  • ½ dl kaffefløde
  • ½ citron
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Tilbehør:

  • Frisk koriander
  • ½ lime
  • 250 g blomkålsris

Sådan gør du:

  • Riv hvidløg og ingefær til marinaden fint, og bland med de øvrige ingredienserne til marinaden.
  • Skær kylling i passende stykker, og vend i marinaden. Kom på køl nogle timer – gerne natten over.
  • Hak løg og hvidløg til saucen fint, og sautér i en gryde med olie. Tilføj hakkede tomater, kylling og marinade.
  • Lad retten simre i 15 min. Tilsæt kaffefløde, og lad det simre yderligere 5 min. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Servér med lidt frisk koriander på toppen, lime i både og hjemmelavet eller færdigkøbt blomkålsris.

LÆS OGSÅ: Blomkålspizza – 4 lækre opskrifter


Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background