Nem butterchicken med blomkålsris

40 minutter
325 kcal

Drøm dig til Indien med en lækker, kalorielet butterchicken.

Nem butterchicken med blomkålsris

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 250 g kyllingebryst

Marinade:

  • 1 fed hvidløg
  • 1 cm ingefær
  • ½ dl yoghurt naturel
  • ½ tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. garam masala
  • ½ tsk. gurkemeje
  • ½ nip cayennepeber
  • ½ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkvernet

Sauce:

  • ½ løg
  • ½ fed hvidløg
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ ds. hakkede tomater
  • ½ dl kaffefløde
  • ½ citron
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Tilbehør:

  • Frisk koriander
  • ½ lime
  • 250 g blomkålsris

Sådan gør du:

  • Riv hvidløg og ingefær til marinaden fint, og bland med de øvrige ingredienserne til marinaden.
  • Skær kylling i passende stykker, og vend i marinaden. Kom på køl nogle timer – gerne natten over.
  • Hak løg og hvidløg til saucen fint, og sautér i en gryde med olie. Tilføj hakkede tomater, kylling og marinade.
  • Lad retten simre i 15 min. Tilsæt kaffefløde, og lad det simre yderligere 5 min. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Servér med lidt frisk koriander på toppen, lime i både og hjemmelavet eller færdigkøbt blomkålsris.

LÆS OGSÅ: Blomkålspizza – 4 lækre opskrifter


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background