Lammefilet på fennikelpuré med salat

30 minutter
600 kcal

På bare 30 minutter kan du forkæle dig og din familie med en skøn aftensmad.

Tallerken med lam og salat

Lammefilet på fennikelpuré med salat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 2 fennikler
  • 300 g lammefilet
  • Havsalt
  • Kværnet sort peber
  • 3 spsk. jomfru­olivenolie
  • 1 lille terning smør, 10 g
  • 50 g blandede salater
  • 100 g kikærter, fra dåse
  • 1 håndfuld mynteblade
  • Citronsaft

Sådan laver du lammefilet med salat

  • Skær fennikel fint, og kog dem møre i vand.

  • Hæld vandet fra, men gem det.

  • Dup kødet tørt, og krydr med salt og peber.

  • Varm 1 spsk. olie på panden, kom smørret ved, og lad det bruse op og ned.

  • Steg kødet 6 min. på hver side.

  • Pak det ind i bagepapir og et klæde, og lad det hvile.

  • Pisk dressingen, og smag til med salt og peber.

  • Skyl og slyng salaterne.

  • Anret dem med kikærter, mynte og 2 spsk. dressing.

  • Blend fennikel, 2 spsk. olie og lidt koge­vand til en puré.

  • Smag til med citron, salt og peber.

  • Skær kødet i skiver, og anret.