Lammefilet med lakridsrub

35 minutter
440 kcal

En anderledes ret med lammefilet med lakridsrub til en aften, hvor det skal smage lidt ekstra godt!

Lammefilet med lakridsrub

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 300 g afpudset lammefilet
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie

Tilbehør

  • ½ spidskål eller et halvt hvidkål
  • ½ fennikel
  • 50 g spæd spinat
  • ½ spsk. koldpresset rapsolie
  • Havsalt og friskkværnet sort peber
  • 1 ubehandlede appelsiner
  • ½ stang vanilje
  • 1 spsk. honning

Rub

  • ½ fed hvidløg
  • ½ skalotteløg
  • ½ bundt mynte
  • ½ ubehandlet citron
  • 5 g mørk chokolade, 70-80 %
  • ½ spsk. havsalt
  • 10 kværn sort peber
  • ½ spsk. brunt sukker
  • ½ tsk. tørrede chiliflager
  • ½ spsk. lakridspulver

Tilberedning

  • Lav først rubben. Pres hvidløg, hak skalotteløg og mynte helt fint. Riv skallen fra citronen. Riv chokoladen helt fint.
  • Lav først rubben. Pres hvidløg, hak skalotteløg og mynte helt fint. Riv skallen fra citronen. Riv chokoladen helt fint.
  • Bland det med salt, peber, sukker, chili og lakridspulver. Dup kødet tørt, og gnid det grundigt med rubben.
  • Steg kødet ved høj varme i et par minutter på begge sider. Steg færdig ved middelhøj varme. Lamme-fileten skal i alt have 6 minutter på hver side. Pak fileten ind i bagepapir og et klæde.
  • Snit kål og fennikel meget fint på et snittejern. Skyl spinaten. Sauter nu kål og fennikel i rapsolie, kom lidt salt ved.
  • Når sauteen er blank og blød, vendes spinaten i, og der smages til med salt og peber.
  • Skær skallen fra appelsinerne, og skær denne i fine juliennestrimler.
  • Vend disse på en slip let-pande med honning, vaniljekorn og et nip salt.
  • Skær kødet i skiver, og anret det med appelsinskal ovenpå og kålsauteen ved siden af.
  • Skal du have ekstra tilbehør, er aspargeskartofler perfekte.

Newsletter background