Lammefilet med kartofler og palmekål
Saftig lammefilet med aspargeskartofler og palmekål på bare 30 minutter.
Saftig lammefilet med aspargeskartofler og palmekål på bare 30 minutter.
Skrub kartoflerne, dup dem tørre, skær dem i halve på langs, og gnid dem let med rapsolie.
Giv dem et drys salt, vend dem med rosmarinnåle, og bag dem ved 200 grader i 20 min.
Gør kålen i stand.
Er det palmekål eller grønkål, skal midterstrengen og lidt af bunden skæres fra.
Skær bladene i mindre stykker, skyl dem, og slyng dem tørre.
Gør bønnerne i stand.
Steg kålen i 1 spsk. olivenolie sammen med presset hvidløg og chili. Kort tid, men lidt hårdt.
Smag til med salt.
Kog bønnerne i letsaltet vandmed dryp af rapsolie – 2-3 min.
Dup kødet tørt.
Varm 2 tsk. olivenolie op på panden, kom smørved, lad det bruse op, og steg nu kødet ca. 4-7 min. på hver side, afhængigt af tykkelsen.
Tryk på det, jo blødere – jo rødere!
Krydr med salt og peber undervejs.
Anret kødet med mynte og med kål, bønner og kartofler.