Lammefilet med kartofler og palmekål

30 minutter
479 kcal

Saftig lammefilet med aspargeskartofler og palmekål på bare 30 minutter.

Lammefilet med kartofler og kål på en tallerken

Lammefilet med bagte kartofler og palmekål

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 200 g små aspargeskartofler
  • Koldpresset rapsolie
  • Havsalt
  • En kvist rosmarin, alternativten tsk. tørret rosmarin
  • 200 g palmekål, grønkåleller savojkål
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • ¼ tsk. stødte tørrede chiliflager
  • 100 g grønne bønner
  • 2 stk. lammefilet a ca. 150 g
  • 2 tsk. smør
  • Friskkværnet sot peber
  • 1 håndfuld mynteblade, alternativt tørret mynte

Sådan laver du lammefilet med kartofler og kål

  • Skrub kartoflerne, dup dem tørre, skær dem i halve på langs, og gnid dem let med rapsolie.

  • Giv dem et drys salt, vend dem med rosmarinnåle, og bag dem ved 200 grader i 20 min.

  • Gør kålen i stand.

  • Er det palmekål eller grønkål, skal midterstrengen og lidt af bunden skæres fra.

  • Skær bladene i mindre stykker, skyl dem, og slyng dem tørre.

  • Gør bønnerne i stand.

  • Steg kålen i 1 spsk. olivenolie sammen med presset hvidløg og chili. Kort tid, men lidt hårdt.

  • Smag til med salt.

  • Kog bønnerne i letsaltet vandmed dryp af rapsolie – 2-3 min.

  • Dup kødet tørt.

  • Varm 2 tsk. olivenolie op på panden, kom smørved, lad det bruse op, og steg nu kødet ca. 4-7 min. på hver side, afhængigt af tykkelsen.

  • Tryk på det, jo blødere – jo rødere!

  • Krydr med salt og peber undervejs.

  • Anret kødet med mynte og med kål, bønner og kartofler.