Kyllingekødboller med sauce af butternutsquash

45 minutter
594 kcal

Sunde og saftige kyllingekødboller med sauce af butternutsquash, serveret med squash-pasta. Lækkert og nemt!

Pande med kyllingekødboller og sauce af butternutsquash

Kyllingekødboller med sauce af butternutsquash

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 200 g hakket kyllingekød
  • 1 tsk. havsalt
  • 75 g squash
  • 75 g gulerødder
  • ½ løg
  • 25 g hvedemel
  • ½ æg
  • 40 g hytteost
  • ½ tsk. paprika

Sauce:

  • 225 g butternutsquash
  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • 75 g gulerod
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 dl mælk
  • ¾ dl madlavningsfløde
  • ½ citron, saften

Tilbehør:

  • 100 g frisk pasta
  • ½ squash

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 190 gr.
  • Skær grøntsagerne til saucen i grove stykker. Vend i olie, salt og peber, og bag i 25 min.
  • Blend de bagte grøntsager med mælk og madlavningsfløde, og kog op i en gryde sammen med citronsaft, salt og peber.
  • Rør kød og salt godt sammen. Riv squash, gulerod og løg, og tilsæt sammen med resten af ingredienserne til farsen.
  • Form ca. 30 kødboller, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag i 25 min. Vend kødbollerne i saucen, når de er færdige. Pynt evt. med hakkede urter.
  • Kog pasta efter anvisning på emballagen, og kør squash med en spiralizer.
  • Vend begge dele sammen, og servér med kødboller i sauce.

TIP! Dyp evt. en ske i vand mellem hver kødbolle. Så er de nemmere at forme.

TIP! Kødbollerne kan fryses, så lav evt. en ordentlig portion, så du har til senere. De kan ryge i ovnen direkte fra fryseren – du behøver ikke at tø dem op først.