Kylling med gremolata og spicy sortkål

25 minutter
271 kcal

Lav grøn og vinterinspireret aftensmad med kylling og sortkål, der er spicy, så du kan holde varmen. Læs hvordan, du gør, her.

Kylling med spicy sortkål

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 2 kyllingebrystfileter
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt og kværnet sort peber
  • 1 økocitron
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 3 fed hvidløg
  • 1 bundt /300 g sortkål, savojkål eller grønkål
  • ½ tsk. stødte tørrede chiliflager

Sådan laver du kylling med sortkål

  • Dup kyllingen tør, gnid med olivenolie, og grill eller steg den. Krydr med salt og peber.

  • Lav gremolataen: Skær/riv citronskallen fint, og skær/pres 1 fed hvidløg fint, og bland det med 2 spsk. hakket persille.

  • Skyl kålen, og skær den nederste del fra, ca. 5 cm.

  • Fjern midterstrengen, og skær kålen i store tern. Skyl igen, og slyng den tør.

  • Skær de sidste 2 fed hvidløg i meget fine skiver. Steg dem gyldne i 1 spsk. olivenolie, tag dem fra, og læg dem på køkkenrulle.

  • Steg kålen i samme olie, krydr med chili, og smag til med salt. Bland kål og hvidløg.

  • Anret kyllingen med gremolata og kål med hvidløgschips og chili.

Har du prøvet vores broccolisalat med bacon, rødløg og feta? Den er smaddergod!