Kalvesteak med urtekartoffelmos

30 minutter
440 kcal

Pift aftenen op med lækker og nem aftensmad med tilbehør i grønlige nuancer. Mør kalvesteak med urtekartoffelmos og ærter.

Kalvesteak med urtekartoffelmos

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 200 g kartoffel, nettovægt
  • Koldpresset rapsolie
  • 2 spsk. fintskåret purløg
  • 2 spsk. fintskåret bredbladet persille
  • 2 spsk. fintskåret brøndkarse
  • Havsalt og kværnet sort peber
  • 200 g ekstrafine ærter
  • 2 tynde kalvesteaks a ca. 150-175 g
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 2 tsk. smør

Sådan laver du kalvesteak med urtekartoffelmos

  • Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.

  • Kog dem møre.

  • Mos kartoflerne med en spiseskefuld rapsolie og halvdelen af krydderurterne.

  • Smag til med salt.

  • Læg ærterne i en gryde, drys let med salt, dryp let med rapsolie – overhæld med kogende vand, kog op, og dræn ærterne lige inden anretning.

  • Vend de drænede ærter med resten af krydderurterne.

  • Dup kødet tørt, varm olien op, kom smør ved og lad det bruse op.

  • Steg kødet 2-3 minutter på hver side, afhængig af tykkelsen.

  • Krydr med salt og peber.

  • Anret kødet med ærter og mos.

Mangler du mere inspiration til nem aftensmad? På I FORMs hjemmeside finder du sunde retter, du kan lave på max 30 minutter.