© wichmann+bendtsen

Kalvesteak med urtekartoffelmos

Pift aftenen op med lækker og nem aftensmad med tilbehør i grønlige nuancer. Mør kalvesteak med urtekartoffelmos og ærter.

12. januar 2016

Kalvesteak med urtekartoffelmos

2 personer

200 g kartoffel, nettovægt

Koldpresset rapsolie

2 spsk. fintskåret purløg

2 spsk. fintskåret bredbladet persille

2 spsk. fintskåret brøndkarse

Havsalt og kværnet sort peber

200 g ekstrafine ærter

2 tynde kalvesteaks a ca. 150-175 g

2 tsk ekstra jomfruolivenolie

2 tsk smør

 

Sådan laver du kalvesteak med urtekartoffelmos

  • Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.
  • Kog dem møre.
  • Mos kartoflerne med en spiseskefuld rapsolie og halvdelen af krydderurterne.
  • Smag til med salt.
  • Læg ærterne i en gryde, drys let med salt, dryp let med rapsolie – overhæld med kogende vand, kog op, og dræn ærterne lige inden anretning.
  • Vend de drænede ærter med resten af krydderurterne.
  • Dup kødet tørt, varm olien op, kom smør ved og lad det bruse op.
  • Steg kødet 2-3 minutter på hver side, afhængig af tykkelsen.
  • Krydr med salt og peber.
  • Anret kødet med ærter og mos.

 

Næringsindhold pr. portion:

  • Energi: 440 kcal
  • Protein: 40,1 g
  • Fedt: 18 g
  • Kulhydrat: 33 g
  • Kostfibre: 6,8 g


Mangler du mere inspiration til nem aftensmad? På I FORMs hjemmeside finder du sunde retter, du kan lave på max 30 minutter.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: