Kalvesteak med urtekartoffelmos

30 minutter
440 kcal

Pift aftenen op med lækker og nem aftensmad med tilbehør i grønlige nuancer. Mør kalvesteak med urtekartoffelmos og ærter.

Kalvesteak med urtekartoffelmos

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 200 g kartoffel, nettovægt
  • Koldpresset rapsolie
  • 2 spsk. fintskåret purløg
  • 2 spsk. fintskåret bredbladet persille
  • 2 spsk. fintskåret brøndkarse
  • Havsalt og kværnet sort peber
  • 200 g ekstrafine ærter
  • 2 tynde kalvesteaks a ca. 150-175 g
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 2 tsk. smør

Sådan laver du kalvesteak med urtekartoffelmos

  • Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.

  • Kog dem møre.

  • Mos kartoflerne med en spiseskefuld rapsolie og halvdelen af krydderurterne.

  • Smag til med salt.

  • Læg ærterne i en gryde, drys let med salt, dryp let med rapsolie – overhæld med kogende vand, kog op, og dræn ærterne lige inden anretning.

  • Vend de drænede ærter med resten af krydderurterne.

  • Dup kødet tørt, varm olien op, kom smør ved og lad det bruse op.

  • Steg kødet 2-3 minutter på hver side, afhængig af tykkelsen.

  • Krydr med salt og peber.

  • Anret kødet med ærter og mos.

Mangler du mere inspiration til nem aftensmad? På I FORMs hjemmeside finder du sunde retter, du kan lave på max 30 minutter.


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background