© wichmann+bendtsen

Kalvesteak med urtekartoffelmos

Pift aftenen op med lækker og nem aftensmad med tilbehør i grønlige nuancer. Mør kalvesteak med urtekartoffelmos og ærter.

12. januar 2016

Kalvesteak med urtekartoffelmos

2 personer

200 g kartoffel, nettovægt

Koldpresset rapsolie

2 spsk. fintskåret purløg

2 spsk. fintskåret bredbladet persille

2 spsk. fintskåret brøndkarse

Havsalt og kværnet sort peber

200 g ekstrafine ærter

2 tynde kalvesteaks a ca. 150-175 g

2 tsk ekstra jomfruolivenolie

2 tsk smør

 

Sådan laver du kalvesteak med urtekartoffelmos

  • Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.
  • Kog dem møre.
  • Mos kartoflerne med en spiseskefuld rapsolie og halvdelen af krydderurterne.
  • Smag til med salt.
  • Læg ærterne i en gryde, drys let med salt, dryp let med rapsolie – overhæld med kogende vand, kog op, og dræn ærterne lige inden anretning.
  • Vend de drænede ærter med resten af krydderurterne.
  • Dup kødet tørt, varm olien op, kom smør ved og lad det bruse op.
  • Steg kødet 2-3 minutter på hver side, afhængig af tykkelsen.
  • Krydr med salt og peber.
  • Anret kødet med ærter og mos.

 

Næringsindhold pr. portion:

  • Energi: 440 kcal
  • Protein: 40,1 g
  • Fedt: 18 g
  • Kulhydrat: 33 g
  • Kostfibre: 6,8 g


Mangler du mere inspiration til nem aftensmad? På I FORMs hjemmeside finder du sunde retter, du kan lave på max 30 minutter.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: