Kalvesteak med urtekartoffelmos
2 personer
200 g kartoffel, nettovægt
Koldpresset rapsolie
2 spsk. fintskåret purløg
2 spsk. fintskåret bredbladet persille
2 spsk. fintskåret brøndkarse
Havsalt og kværnet sort peber
200 g ekstrafine ærter
2 tynde kalvesteaks a ca. 150-175 g
2 tsk ekstra jomfruolivenolie
2 tsk smør
Sådan laver du kalvesteak med urtekartoffelmos
- Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.
- Kog dem møre.
- Mos kartoflerne med en spiseskefuld rapsolie og halvdelen af krydderurterne.
- Smag til med salt.
- Læg ærterne i en gryde, drys let med salt, dryp let med rapsolie – overhæld med kogende vand, kog op, og dræn ærterne lige inden anretning.
- Vend de drænede ærter med resten af krydderurterne.
- Dup kødet tørt, varm olien op, kom smør ved og lad det bruse op.
- Steg kødet 2-3 minutter på hver side, afhængig af tykkelsen.
- Krydr med salt og peber.
- Anret kødet med ærter og mos.
Næringsindhold pr. portion:
- Energi: 440 kcal
- Protein: 40,1 g
- Fedt: 18 g
- Kulhydrat: 33 g
- Kostfibre: 6,8 g