Kalkun med champignon a la creme og palmekål
Gør hver dag til en fest

Kalkun med cremet champignonsauce og palmekål, der er klar på 30 minutter.

Kalkun med champignon a la creme og palmekål

30 minutter. Længere tid behøver det ikke at tage at lave en lækker middag med kalkun, palmekål og champignons i flødesauce, der er lige så let at lave, som den er lav i kalorier.

6. november 2019 af Anne Larsen

Kalkun med champignon a la creme og palmekål

200 g palmekål, nettovægt
250 g champignoner
2 skiver kalkunbryst, ca. 150 g pr. stk.
Ekstra jomfru-olivenolie
1 dl kyllingebouillon
2-4 spsk. piskefløde
1 økolime, saft og skal
Lidt frisk ingefær
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
1 stilk bredbladet persille

Sådan laver du kalkun med champignon a la creme og palmekål

  • Fjern stilke og midterstrenge fra kålbladene. Skær resten i mindre stykker, skyl dem grundigt, og slyng dem tørre.
  • Gør champignoner i stand, og skær dem i kvarter.
  • Dup kalkunkødet tørt. Kom lidt olivenolie på en stor slip-let-pande, steg kødet, og læg champignoner på undervejs.
  • Hæld bouillon ved, og lad det koge op. Kom fløde ved, og lad det simre lidt, så saucen bliver cremet.
  • Skær limeskallen i fine strimler med et juliennejern, og kom dem ved. Smag saucen til med limesaft, fintrevet ingefær, salt og peber.
  • Steg kålen på en anden pande i ganske lidt olivenolie, og smag til med salt.
  • Anret kalkunkødet med champignoner, sauce og persille – og kål ved siden af.

Er I meget sultne, så kog 100 g fuldkornspasta, og servér til. Det giver ca. 170 kcal ekstra pr. person. 

Næringsindhold pr. person:

Energi: 323 kcal
Protein: 38 g
Fedt: 12 g
Kulhydrat: 17 g
Kostfibre: 3 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: