Kalkun med champignon a la creme og palmekål
2 personer
TIDSFORBRUG
Forberedelsestid: 10 minutter
Tilberedningstid: 20 minutter
Tid i alt: 30 minutter
INGREDIENSER
200 g palmekål, nettovægt
250 g champignoner
2 skiver kalkunbryst, ca. 150 g pr. stk.
Ekstra jomfru-olivenolie
1 dl kyllingebouillon
2-4 spsk. piskefløde
1 økolime, saft og skal
Lidt frisk ingefær
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
1 stilk bredbladet persille
Sådan laver du kalkun med champignon a la creme og palmekål
- Fjern stilke og midterstrenge fra kålbladene. Skær resten i mindre stykker, skyl dem grundigt, og slyng dem tørre.
- Gør champignoner i stand, og skær dem i kvarter.
- Dup kalkunkødet tørt. Kom lidt olivenolie på en stor slip-let-pande, steg kødet, og læg champignoner på undervejs.
- Hæld bouillon ved, og lad det koge op. Kom fløde ved, og lad det simre lidt, så saucen bliver cremet.
- Skær limeskallen i fine strimler med et juliennejern, og kom dem ved. Smag saucen til med limesaft, fintrevet ingefær, salt og peber.
- Steg kålen på en anden pande i ganske lidt olivenolie, og smag til med salt.
- Anret kalkunkødet med champignoner, sauce og persille – og kål ved siden af.
Er I meget sultne, så kog 100 g fuldkornspasta, og servér til. Det giver ca. 170 kcal ekstra pr. person.
næringsindhold pr. person
Energi: 323 kcal
Protein: 38 g
Fedt: 12 g
Kulhydrat: 17 g
Kostfibre: 3 g