Undgå stress og røde kinder denne jul, og invitere dine gæster til sund julemad.

Waldorfsalat med tranebær

En sund udgave af den klassiske waldorfsalat med spinat og tranbær, egner sin perfekt til din sunde sammenskuds-julefrokost.

17. november 2014 af Anne Larsen & Martin Kreutzer

Waldorfsalat

6 personer

Salat

60 g valnøddekerner
½ bk. spæd spinat
1 stort elstaræble eller lignende syrligt og sprødt æble
Citronsaft
150 g blå druer
3 stængler bladselleri
3 spsk. tørrede tranebær

Dressing

1 dl koldpresset rapsolie
¼ dl æbleeddike
Havsalt og friskkværnet sort peber.


Sådan gør du

  • Rist valnøddekernerne let på en tør pande.
  • Skyl spinaten grundigt, og slyng den helt tør.
  • Skær æblet i fine tern, og vend dem i citronsaft. Del druerne i halve. Skær bladselleri i fine skiver.
  • Pisk dressingen, og smag den til med salt og peber.
  • Anret spinaten med æble, druer, bladselleri, valnødder og tranebær.
  • Dryp med dele af dressingen, ca. 3 spsk.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: