Waldorfsalat med tranebær

25 minutter
179 kcal

En sund udgave af den klassiske waldorfsalat med spinat og tranbær, egner sin perfekt til din sunde sammenskuds-julefrokost.

Undgå stress og røde kinder denne jul, og invitere dine gæster til sund julemad.

Waldorfsalat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

Salat

  • 20 g valnøddekerner
  • ¼ pak. spæd spinat
  • stort elstaræble eller lignende syrligt og sprødt æble
  • Citronsaft
  • 50 g blå druer
  • 1 stængler bladselleri
  • 1 spsk. tørrede tranebær

Dressing

  • ⅓ dl koldpresset rapsolie
  • ¼ dl æbleeddike
  • Havsalt og friskkværnet sort peber.

Sådan gør du

  • Rist valnøddekernerne let på en tør pande.
  • Skyl spinaten grundigt, og slyng den helt tør.
  • Skær æblet i fine tern, og vend dem i citronsaft. Del druerne i halve. Skær bladselleri i fine skiver.
  • Pisk dressingen, og smag den til med salt og peber.
  • Anret spinaten med æble, druer, bladselleri, valnødder og tranebær.
  • Dryp med dele af dressingen, ca. 3 spsk.