Røget laks med fennikelcrudité

30 minutter
146 kcal

Glem alt om fed julemad til din julefrokost, når du kan servere denne friske julesalat med laks og fennikelcrudité.

Undgå stress og røde kinder denne jul, og invitere dine gæster til sund julemad.

Røget laks med fennikelcrudité

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • Grapefrugt
  • ½ fennikler
  • Havsalt og friskkværnet sort peber
  • ⅓ pak. rucola
  • 1 appelsiner
  • ⅓ bundt dild
  • 100 g røget laks

Sådan gør du

  • Pres saften fra grapefrugten, og kom den i en skål.
  • Fjern toppen og bunden af fenniklerne, og fjern de to yderste både/blade.
  • Snit fenniklerne meget fint på et mandolinjern eller juliennejern ned i skålen med saften, salt let, og krydr med peber.
  • Skyl rucolaen grundigt, og slyng den helt tør.
  • Fileter appelsinerne: Skær top og bund af, stil frugten op. Skær skallen af oppefra og ned, inkl. alt det hvide.
  • Tag frugten i den ene hånd, og gå nu ind mellem membranerne med en skarp kniv, og forløs fileterne. Nip dildspidser.
  • Anret fennikel med rucola, appelsinfileter, dild og laks.