Undgå stress og røde kinder denne jul, og invitere dine gæster til sund julemad.

Røget laks med fennikelcrudité

Glem alt om fed julemad til din julefrokost, når du kan servere denne friske julesalat med laks og fennikelcrudité.

17. november 2014 af Anne Larsen & Martin Kreutzer

Røget laks

6 personer

Grapefrugt
2 fennikler
Havsalt og friskkværnet sort peber
1 bk. rucola
3 appelsiner
1 lille bdt. dild
300 g røget laks


Sådan gør du

  • Pres saften fra grapefrugten, og kom den i en skål.
  • Fjern toppen og bunden af fenniklerne, og fjern de to yderste både/blade.
  • Snit fenniklerne meget fint på et mandolinjern eller juliennejern ned i skålen med saften, salt let, og krydr med peber.
  • Skyl rucolaen grundigt, og slyng den helt tør.
  • Fileter appelsinerne: Skær top og bund af, stil frugten op. Skær skallen af oppefra og ned, inkl. alt det hvide.
  • Tag frugten i den ene hånd, og gå nu ind mellem membranerne med en skarp kniv, og forløs fileterne. Nip dildspidser.
  • Anret fennikel med rucola, appelsinfileter, dild og laks.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: