Jordskokkesuppe med fyld

30 minutter
397 kcal

Sådan laver du en nem og lækker jordskokkesuppe med hvide bønner og persille på kun 30 minutter.

Jordskokkesuppe med fyld i en skål

Jordskokkesuppe med hvide bønner og persille

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 2 dl opblødte og kogte hvide bønner, svarer til 1 dl tørrede
  • 1 porre
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • 100 g persillerod
  • 200 g jordskokker
  • 6 dl kyllinge/grønsagsbouillon
  • 1 dl kokosmælk
  • Havsalt
  • 2 stilke persille
  • 4 hasselnøddekerner, ristede

Sådan laver du jordskokkesuppe med fyld

  • Gør porren i stand, skær den i ringe, skyl og læg dem i en sigte til afdrypning.

  • Varm 1 spsk. olivenolie op, og sauter porreringene bløde og blanke.

  • Gør imens persillerod og jordskokker i stand.

  • Skrub eller skræl dem, og skær dem i tern.

  • Kom ternene i gryden, og vend godt.

  • Spæd med bouillon, og lad suppen simre i 10 minutter.

  • Blend suppen med kokosmælk, og smag til med salt.

  • Kom bønnerne i.

  • Gør persille i stand, og steg det kort tid i lidt olivenolie, læg det på fedtsugende papir.

  • Rist hasselnødderne, og gnid skallen af (eller køb dem sådanunder navnet Piemontenødder).

  • Anret suppen med persille, friskkværnet sort peber og nødder.