Indisk tomat-grøntsagssuppe med kikærter

30 minutter
612 kcal

Suppe og grøntsager er altid lækkert - og her fås de i en endnu bedre kombination. Prøv selv vores indisk inspirerede tomat-grøntsagssuppe med kikærter!

Indisk tomat-grøntsagssuppe med kikærter

SÆT GRØNTSAGER PÅ SKEMAET — med denne lækre suppe!

© wichmann+bendtsen

Indisk tomat-grøntsagssuppe med kikærter

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 person

  • 2 stængel bladselleri
  • 1 grøn chili
  • 2 løg, lille
  • 2 fed hvidløg
  • 4 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 2 tsk. karry
  • ½ tsk. chiliflager, stødte og tørrede
  • 2 tsk. gurkemejerod eller ½ tsk. stødt, tørret
  • 2 stængel citrongræs
  • 400 g blomkålsbuketter
  • 2 tomat
  • 2 lille knold ingefærrod
  • 4 dl grøntsags- eller kyllingebouillon
  • 1 ds. flåede tomater
  • Havsalt og kværnet sort peber
  • Havsalt
  • 2 dl kokosmælk
  • 140 g kikærter fra dåse
  • 2 lime, saften
  • 2 stængel frisk koriander

Sådan gør du

  • Skær bladselleri, chili, løg og hvidløg i skiver, og steg det blødt og blankt i olie.
  • Kom karry, chiliflager og fintrevet gurkemeje ved.
  • Slå på citrongræs med en kniv, find det inderste bløde hvide, og skær det fint. Kom det i gryden sammen med blomkålsbuketter.
  • Skær tomaten i tern, og kom den i gryden sammen med revet ingefær. Spæd med bouillon og flåede tomater, og tilsæt lidt salt.
  • Lad suppen simre i 10 min., kom kokosmælk og kikærter i, og lad den simre færdig i 5 min. Smag til med limesaft, salt og peber. Anret med koriander.