Tallerken med fisk og salat
© wichmann+bendtsen

Hvid fisk med grønt

Denne fiskeret er supersund og velsmagende - og så tager den kun 30 minutter at lave. Find opskriften her.

22. juli 2016 af Anne Larsen & Martin Kreutzer

Hvid fisk med grønt 

2 personer

300 g små kartofler
Koldpresset rapsolie
Havsalt
Kværnet sort peber
100 g spinat
2 rødtungefileter eller 4 rødspættefileter
200 g aspargesbroccoli, alternativt broccoli
En håndfuld brøndkarse
En håndfuld ærteskud
Lime

Sådan laver du hvid fisk med grønt

  • Skrub kartoflerne, dup dem tørre, og skær dem i kvarter. 
  • Vend dem i koldpresset rapsolie, salt og peber i en skål eller i en plasticpose.
  • Læg dem på bagepapir på en bageplade, og bag dem ved 200 grader i 25 minutter.
  • Skyl og slyng spinat ren og tør, kom den i en gryde med 1 tsk. rapsolie, lad den reducere, læg den i en sigte, og tryk let, så væden løber fra. 
  • Fordel spinat på fisken, og rul den. 
  • Bag i ovnen ved 200 grader i 8-10 minutter, afhængigt af fileternes tykkelse.
  • Gør broccoli i stand. Kog en gryde vand op med lidt salt og rapsolie, kom broccolien i, og kog i 1-2 minutter. 
  • Hæld vandet fra.
  • Gør brøndkarse og ærteskud i stand. 
  • Vend de lune kartofler med brøndkarse.
  • Anret fisken med broccoli, kartofler og ærteskud. 
  • Dryp med limesaft.
Næringsindhold i hvid fisk med grønt pr. portion
Energi: 471 kcal
Protein: 38,2 g
Fedt: 10 g
Kulhydrat: 61 g
Kostfibre: 8,3 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler