Rød linsesuppe med sød kartoffel

Rød linsesuppe med sød kartoffel er både sund og nærende også er den perfekt til din vegetardag.

10. marts 2015 af Luise Vindahl og Michelle Kristensen

Rød linsesuppe

4 personer

2 spsk. kokosolie eller jomfruolivenolie (den ene spsk.til persilleolien)
1 stort løg
2 søde kartofler (batat)
4 gulerødder
4 stilke frisk timian, alt. 1 tsk. tørret timian

2,5 dl røde linser
 (gerne udblødt i et par timer)

1 liter vand

Havsalt og kværnet peber
4 spsk. persille til krydderolie
Spirer til pynt

Vil du spise mere vegetarisk til aftensmad? Find flere sunde vegetar opskrifter her

Sådan laver du rød linsesuppe

  • Hak løget fint. Varm 1 spsk. olie op i en gryde, og sauter løget deri.
  • Skræl de søde kartofler og gulerødderne, og skær dem i mindre stykker. Kom stykkerne ned til løget sammen med timian, og lad det simre i et minut under omrøring.
  • Skyl linserne, og tilsæt dem sammen med vand, og smag til med salt og peber.
  • Lad det simre under låg i 20-25 min., indtil linserne og grønsagerne er møre.
  • Blend det hele sammen med en stavblender, og smag til.
  • Hak persillen fint, og rør det op i olien.
  • Pynt suppen med persille­olien, frisk timian og spirer.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: