Rød linsesuppe med sød kartoffel

30 minutter
339 kcal

Rød linsesuppe med sød kartoffel er både sund og nærende, og så er den perfekt til din vegetardag.

Rød linsesuppe

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 spsk. kokosolie eller jomfruolivenolie (den ene spsk.til persilleolien)
  • ½ stort løg
  • 1 søde kartofler (batat)
  • 2 gulerødder
  • 2 stilke frisk timian, alt. 1 tsk. tørret timian

  • 1 dl røde linser (gerne udblødt i et par timer)
  • ½ liter vand
  • Havsalt og kværnet peber
  • 2 spsk. persille til krydderolie
  • Spirer til pynt

Sådan laver du rød linsesuppe

  • Hak løget fint. Varm 1 spsk. olie op i en gryde, og sauter løget deri.
  • Skræl de søde kartofler og gulerødderne, og skær dem i mindre stykker. Kom stykkerne ned til løget sammen med timian, og lad det simre i et minut under omrøring.
  • Skyl linserne, og tilsæt dem sammen med vand, og smag til med salt og peber.
  • Lad det simre under låg i 20-25 min., indtil linserne og grønsagerne er møre.
  • Blend det hele sammen med en stavblender, og smag til.
  • Hak persillen fint, og rør det op i olien.
  • Pynt suppen med persille­olien, frisk timian og spirer.