1
spsk.
kokosolie eller jomfruolivenolie (den ene spsk.til persilleolien)
½
stort løg
1
søde kartofler (batat)
2
gulerødder
2
stilke frisk timian, alt. 1 tsk. tørret timian
1
dl
røde linser (gerne udblødt i et par timer)
½
liter
vand
Havsalt og kværnet peber
2
spsk.
persille til krydderolie
Spirer til pynt
Sådan laver du rød linsesuppe
Hak løget fint. Varm 1 spsk. olie op i en gryde, og sauter løget deri.
Skræl de søde kartofler og gulerødderne, og skær dem i mindre stykker. Kom stykkerne ned til løget sammen med timian, og lad det simre i et minut under omrøring.
Skyl linserne, og tilsæt dem sammen med vand, og smag til med salt og peber.
Lad det simre under låg i 20-25 min., indtil linserne og grønsagerne er møre.
Blend det hele sammen med en stavblender, og smag til.
Hak persillen fint, og rør det op i olien.
Pynt suppen med persilleolien, frisk timian og spirer.