Rød linsesuppe med sød kartoffel

Rød linsesuppe med sød kartoffel er både sund og nærende også er den perfekt til din vegetardag.

Rød linsesuppe

4 personer

2 spsk. kokosolie eller jomfruolivenolie (den ene spsk.til persilleolien)
1 stort løg
2 søde kartofler (batat)
4 gulerødder
4 stilke frisk timian, alt. 1 tsk. tørret timian

2,5 dl røde linser
 (gerne udblødt i et par timer)

1 liter vand

Havsalt og kværnet peber
4 spsk. persille til krydderolie
Spirer til pynt

Vil du spise mere vegetarisk til aftensmad? Find flere sunde vegetar opskrifter her

Sådan laver du rød linsesuppe

  • Hak løget fint. Varm 1 spsk. olie op i en gryde, og sauter løget deri.
  • Skræl de søde kartofler og gulerødderne, og skær dem i mindre stykker. Kom stykkerne ned til løget sammen med timian, og lad det simre i et minut under omrøring.
  • Skyl linserne, og tilsæt dem sammen med vand, og smag til med salt og peber.
  • Lad det simre under låg i 20-25 min., indtil linserne og grønsagerne er møre.
  • Blend det hele sammen med en stavblender, og smag til.
  • Hak persillen fint, og rør det op i olien.
  • Pynt suppen med persille­olien, frisk timian og spirer.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilket sundt råd har du sværest ved at følge?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: