Hel kylling i ovn med perlespelt og grønkålssalat

1 time
520 kcal

Hel kylling i ovn er en skøn klassiker, der her serveres med perlespelt og grønkålssalat. En sund og lækker aftenret, der kan nydes af hele familien.

Bord med kylling i fad, perlespelt og grånkålssalat

VIDUNDERLIG LÆKKER KYLLING I OVN - serveret med perlespelt og grønkålssalat

© wichmann+bendtsen

Hel kylling i ovn med perlespelt og grønkålssalat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 citroner
  • ½ hel kylling, ca.1,2 kg
  • ½ håndfuld bredbladet persille
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 100 g perlespelt

Løgkompot:

  • rødløg
  • ½ tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ dl vand
  • 1 tsk. sukker
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • ¼ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • Timianstilke

Grønkålssalat:

  • ½ dl kaffefløde
  • ¼ citron, saften
  • ½ tsk. sukker
  • 50 g grønkål
  • ½ æble
  • ¼ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværne
  • Evt. græskarkerner

Sådan gør du

  • Halvér citronerne, og pres saften ind i åbningen på kyllingen sammen med hakket persille, salt, peber.
  • Smør kyllingeskindet med olie, og drys med salt og peber.
  • Kyllingen steges i ovnen ved 175 gr. varmluft i ca. 45 min. Læg brystsiden nedad i 15 min. Vend kyllingen, og giv den derefter den resterende tid med brystsiden opad. Lad den hvile i 5 min.
  • Skær løg i skiver, og sautér i 2 min. i en lille gryde med olie. Tilsæt vand, sukker, hvidvinseddike, salt og peber, og lad simre i 10 min. Kom kompotten i en beholder sammen med et par timianstilke, når det meste væske er fordampet. Stil på køl.
  • Kog spelt som angivet på emballagen.
  • Pisk kaffefløde, citronsaft og sukker godt sammen til en dressing.
  • Hak grønkål, og vend med dressingen. Tilføj æble i både, og drys med salt og peber og evt. lidt græskarkerner.
  • Servér salaten til kyllingen sammen med perlespelt og kompot.

TIP! Hvis du holder salt- og peberkværnen godt hævet over kyllingen, får du en bedre fordeling af krydderierne.