Hakkebøf med bagte rodfrugter

30 minutter
597 kcal

30 minutter. Så kort tid tager det at tilberede og servere en lækker aftensmad bestående af hakkebøffer og bagte rodfrugter. Velbekomme.

Tallerken med bøf og fyld

Hakkebøf og bagte rodfrugter med parmesan

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 400 g jordskokker
  • 1 store rødbeder
  • 2 spsk. koldpresset rapsolie
  • 1 bundt rosmarin
  • 4 fed hvidløg
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 250 g hakket kalvekød, magert
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 2 spsk. parmesan, fintrevet
  • 2 citronbåde

Sådan laver du hakkebøffer med tilbehør

  • Skrub jordskokker, og skær dem i fine både. Skræl rødbeder, og skær også dem i både.

  • Kom jordskokke- og rødbedebådene i en stor skål med rapsolie, rosmarin, fire maste fed hvidløg med skal samt lidt salt og peber. Bland godt rundt. Læg det hele i et ovnfast fad med bagepapir, og stil det i ovnen ved 200 gr. i 25 min., eller til rødderne er møre.

  • Form to bøffer af kalve­kødet, og steg dem i olivenolie på en slip let-pande.

  • Anret de bagte rødder med parmesan samt en citronbåd og en bøf ved siden af.