Tallerken med bøf og fyld
© wichmann+bendtsen

Hakkebøf med bagte rodfrugter

30 minutter. Så kort tid tager det at tilberede og servere en lækker aftensmad bestående af hakkebøffer og bagte rodfrugter. Velbekomme.

25. januar 2019 af Anne Larsen

Hakkebøf og bagte rodfrugter med parmesan

2 personer

400 g jordskokker
1½-2 store rødbeder
2 spsk. koldpresset rapsolie
1 bundt rosmarin
4 fed hvidløg
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
250 g hakket kalvekød, magert
2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
2 spsk. parmesan, fintrevet
2 citronbåde

Sådan laver du hakkebøffer med tilbehør

  • Skrub jordskokker, og skær dem i fine både. Skræl rødbeder, og skær også dem i både.
  • Kom jordskokke- og rødbedebådene i en stor skål med rapsolie, rosmarin, fire maste fed hvidløg med skal samt lidt salt og peber. Bland godt rundt. Læg det hele i et ovnfast fad med bagepapir, og stil det i ovnen ved 200 gr. i 25 min., eller til rødderne er møre.
  • Form to bøffer af kalve­kødet, og steg dem i olivenolie på en slip let-pande.
  • Anret de bagte rødder med parmesan samt en citronbåd og en bøf ved siden af.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 597 kcal
Protein: 40,2 g
Fedt: 23,6 g
Kulhydrat: 60 g
Kostfibre: 7,9 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad forhindrer dig oftest i at træne?


I FORM anbefaler