Grøn ærteburger med rødbedespirer, brombær og søde kartoffelfritter

30 minutter
354 kcal

Grønnere og sundere bliver en burger ikke! Denne har hverken set kød eller brød – kun grøntsager. For få kalorier giver den dig masser af mættende kostfibre, styrkende antioxidanter og vitaminer, så snup en kødfri dag, og gør noget godt for klimaet og din sundhed.

Hernepihviburgeri, ituja, tummia marjoja ja bataattiranskalaisia

VIHREÄ VALINTA - Hernepihviburgeri, ituja, tummia marjoja ja bataattiranskalaisia

© wichmann+bendtsen

Grøn ærteburger med rødbedespirer, brombær og søde kartoffelfritter

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer / 8 bøffer

Bøffer:

  • 1 dl frosne ærter
  • 1 dl kogte butterbeans/180 g
  • ½ håndfuld frisk, hakket persille
  • ¼ lille løg, finthakket
  • ½ fed knust hvidløg
  • 2½ spsk. fuldkornsrismel
  • 1 æg
  • ½ spsk. sesamolie
  • ½ tsk. knust spidskommen
  • ½ spsk. græskarkerner
  • ½ håndfuld frisk spinat
  • ½ tsk. salt

Fyld og tilbehør:

  • 200 g sød kartoffel
  • ½ tsk. olivenolie
  • ¼ tsk. salt
  • 1 håndfuld rødbedespirer
  • 1 håndfuld salat, fx mangold
  • 6 brombær
  • 1 spsk. mayonnaise

Sådan gør du

  • Skær de søde kartofler i pommes frites-stave, kom olie og salt over, og bag dem i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 25 min.
  • Kom alle bøf-ingredienser i foodprocessoren, og rør det sammen til en ensartet masse.
  • Form 8 bøffer, og bag dem i ovnen ved 175 grader varmluft i 15-18 min.
  • Smør en bøf med mayonnaise, fordel fyldet, og slut af med endnu en bøf.
  • Spis sød kartoffel-fritter til.

TIP! Bøfferne kan fryses – så lav en stor portion, og hav nem aftensmad en anden dag!