Chicken tikka masala med blomkålsris

30 minutter
345 gram

Prøv I FORMs sundere version af chicken tikka masala, der her serveres med blomkålsris - og så smager det helt fantastisk. Velbekomme!

Tallerken med Chicken tikka masala med blomkålsris

Chicken tikka masala med blomkålsris

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ store løg
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1½ fed hvidløg
  • 1 spsk. frisk ingefær
  • 1 spsk. garam masala
  • 1 tsk. spidskommen
  • ½ tsk. gurkemeje
  • ¼ tsk. chili
  • ¼ kg kyllingebrystfileter
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 spsk. tomatpuré
  • ½ spsk. akaciehonning eller sukker
  • 1½ dl yoghurt naturel
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Tilbehør:

  • ½ blomkålshoveder
  • ¼ håndfuld krydderurter, fx koriander eller persille

Sådan gør du

  • Hak løg fint, og svits dem i olie i en stor gryde, til de er bløde. Hak hvidløg fint og tilsæt til gryden sammen med fintrevet ingefær og krydderier. Giv det et par minutter under omrøring.
  • Skær kylling i tern og put i gryden sammen med de resterende ingredienser. Lad retten simre i 20 min. Smag til med salt og peber.
  • Skær blomkål ud i grove stykker, og finhak i en foodprocessor, eller riv på et rivejern.
  • Overhæld blomkålsrisene med kogende vand, og lad dem trække 1 min. Hæld vandet fra, og lad risene dryppe af i en sigte.
  • Servér blomkålsrisene med den cremede tikka masala og friske krydderurter.

TIP! Tø frossen mad op i køleskabet. Det er mere klimavenligt, og bakterier vokser langsommere på køl end ved stuetemperatur. Blomkålsris kan sagtens fryses, men lad dem hvile i en sigte, så al væsken er dryppet af, inden du fryser dem ned.