Burritobowl med kylling, pico de gallo, guacomole og ris

1 time
406 kcal

Er du vild med det mexicanske køkken, vil du elske denne lækre og krydrede bowl med kylling, bønner og masser af grønt og krydderier.

Tallerken med burrito bowl

BURRITO BOWL – værs´go! En salat, der slet ikke føles som at spise salat. God at øve sig på, hvis man (eller nogen, man kender) ikke er god til grønt.

Burritobowl med kylling, pico de gallo, guacomole og ris

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Burritobowl

  • 1 kyllingebrystfileter
  • ½ rød peber
  • ½ squash
  • ½ dl brune ris
  • 1 hovedsalat
  • ½ ds. sorte bønner
  • 70 g majs
  • ½ avocado

Marinade

  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ¼ lime, saften
  • ½ fed hvidløg
  • ½ tsk. spidskommen
  • ¼ tsk. havsalt
  • ¼ tsk. stødt chili
  • ¼ tsk. paprika

Pico de gallo

  • 125 g tomater
  • ¼ bundt koriander
  • ½ frisk jalapenochili
  • ½ lille løg
  • ½ lime, saften
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Pres hvidløget, og pisk alle ingredienser til marinaden sammen. Del den i to skåle. Lad kyllingen marinere i den ene skål i køleskabet i ca. 30 min.
  • Skær rød peber i strimler, og squash i skiver, og lad marinere i den anden skål.
  • Kog risene i henhold til anvisningen på emballagen.
  • Steg kyllingen, til den er gennemstegt, og svits grøntsagerne ved høj varme i et par minutter, til de tager farve.
  • Hak tomater, koriander, chili og løg fint. Rør sammen med limesaft, salt og peber.
  • Snit salaten groft, og fordel i 4 skåle. Top med ris, bønner, majs, avocado i skiver, pico de gallo, stegte grøntsager og kylling i skiver.