Blomkålscurry med linser og brød

30 minutter
611 kcal

Er du på jagt efter en vegetarisk ret, der ligner en solnedgang og smager som at tage en bid af himlen? Prøv denne blomkålscurry med linser. Advarsel: du bliver stopmæt!

Blomkålscurry med linser og brød

UNDRER DU DIG OVER – der kun er ½ skive brød per person? Du vil blive overrasket over, hvor godt denne solnedgangsfarvede ret mætter!

© wichmann+bendtsen

Blomkålscurry med linser, brød og creme fraiche

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ løg
  • 2 fed hvidløg
  • 300 g blomkål
  • 1½ tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1½ tsk. rød karrypasta
  • 2 dl røde linser
  • 1½ dl kokosmælk
  • 2 dl vand
  • 2 dl tomatpassata (mosede tomater)
  • 1½ tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Tilbehør:

  • 1 skiv. groft brød
  • 2 spsk. græsk yoghurt, 2 %
  • Frisk koriander, alternativt bredbladet persille

Sådan gør du det

  • Hak løg og hvidløg, og skær blomkål i små buketter.
  • Svits løg og hvidløg i en gryde i olien. Tilsæt blomkål og karrypasta og svits med et par min.
  • Tilsæt resten af ingredienserne. Rør det hele godt sammen, og lad simre under låg i 15-20 min.
  • Servér i skåle med græsk yoghurt og frisk koriander på toppen samt brød til.

TIP! Har du børn i voksealderen, så kog evt. en gryde ris til.