Bagte søde kartofler med sauce verte og skinkecrisp
2 personer
8 skiver parmaskinke
2-4 søde kartofler, ca. 600 g
2 dl skyr
4 tsk. koldpresset rapsolie
1 håndfuld purløg
1 håndfuld dild
1 håndfuld brøndkarse
2 fed hvidløg
4 tsk. citronsaft
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
Sådan laver du bagte søde kartofler med fyld
- Læg parmaskinke på bagepapir på en bageplade, og steg den sprød ved 200 gr. i ca. 7 min. Hak skinken i mindre tern.
- Skrub og tør kartoflerne grundigt. Prik små huller med en stegegaffel. Giv dem 4 min. i mikroovnen ved fuld effekt. Vend dem, og giv dem 4 min. mere. Mærk, om de har fået nok. Hvis ikke, så giv dem et par min. ekstra. Lad kartoflerne stå et par min. før servering.
- Rør en sauce verte af skyr, olie og finthakkede krydderurter. Smag til med presset hvidløg, citronsaft, salt og peber.
- Del kartoflerne, og fyld dem med sauce verte og skinkecrisp.
TIP! Har du ingen mikroovn, så bag kartoflerne i ovnen i 1-11/2 time. Du kan forkorte bagetiden ved at koge dem lidt først i en gryde.
Næringsindhold pr. person:
Energi: 436 kcal
Protein: 25,3 g
Fedt: 17,1 g
Kulhydrat: 49,6 g
Kostfibre: 8,2 g