Tallerken med søde kartofler med fyld
© wichmann+bendtsen

Bagte søde kartofler med lækkert fyld

25 minutter. På så kort tid kan du tilberede og servere et par lækre, bagte søde kartofler med sauce verte og skinkecrisp. Velbekomme.

24. januar 2019 af Anne Larsen

Bagte søde kartofler med sauce verte og skinkecrisp

2 personer

8 skiver parmaskinke
2-4 søde kartofler, ca. 600 g
2 dl skyr
4 tsk. koldpresset rapsolie
1 håndfuld purløg
1 håndfuld dild
1 håndfuld brøndkarse
2 fed hvidløg
4 tsk. citronsaft
Havsalt
Sort peber, friskkværnet

Sådan laver du bagte søde kartofler med fyld

  • Læg parmaskinke på bagepapir på en bageplade, og steg den sprød ved 200 gr. i ca. 7 min. Hak skinken i mindre tern.
  • Skrub og tør kartoflerne grundigt. Prik små huller med en stegegaffel. Giv dem 4 min. i mikroovnen ved fuld effekt. Vend dem, og giv dem 4 min. mere. Mærk, om de har fået nok. Hvis ikke, så giv dem et par min. ekstra. Lad kartoflerne stå et par min. før servering.
  • Rør en sauce verte af skyr, olie og finthakkede krydderurter. Smag til med presset hvidløg, citronsaft, salt og peber.
  • Del kartoflerne, og fyld dem med sauce verte og skinkecrisp.

TIP! Har du ingen mikroovn, så bag kartoflerne i ovnen i 1-11/2 time. Du kan forkorte bagetiden ved at koge dem lidt først i en gryde.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 436 kcal
Protein: 25,3 g
Fedt: 17,1 g
Kulhydrat: 49,6 g
Kostfibre: 8,2 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: