Åben sandwich med svinekotelet og to slags rødkål

15 minutter
513 kcal

Rødkål er smukt, sundt – og så smager det skønt. Her har vi piftet en åben sandwich med svinekoteletter op med hele to slags rødkål – en lun og en fermenteret rødkål.

Tallerken med rødkål og svin

Åben sandwich med svinekotelet og rødkål

15 minutter
513 kcal
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 stor fuldkorns­­-burger­bolle
  • 2 håndfulde salat
  • 2 svinekoteletter
  • 100 g fermenteret rødkål¹⁾
  • 100 g varm rødkål¹⁾
  • 1 æble

Dressing

  • 2 spsk. mayonnaise
  • 4 spsk. skyr smagt
  • Grov dijon­sennep
  • Rødvinseddike
  • Salt og peber

Sådan laver du åben sandwich

  • Smør 2 store halve fuldkorns-burgerboller med en dressing af mayonnaise og skyr smagt til med grov dijonsennep, rødvinseddike, salt og peber.
  • På de to sandwicher fordeler du en håndfuld salat, 2 stegte svinekoteletter i skiver, 100 g fermenteret rødkål¹⁾ og 100 g varm rødkål¹⁾ samt 1 æble i fine skiver.

¹⁾ Se opskrifter på de to slags rødkål herunder.


Fermenteret rødkål

5 dage
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 1 kg rødkål
  • 20 g havsalt

Fermenteret rødkål

  • Snit 1 kg rødkål fint.
  • Massér det godt med havsalt, og lad det stå i 15 min.
  • Fyld på glas med patentlukning, og stamp det godt, så der er væske i overfladen.
  • Luk luften ud dagligt.
  • Færdigt efter 5 dage.
  • Opbevares herefter på køl.

Varm rødkål

25 minutter
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • ½ rødkål
  • 1 rødløg
  • 100 g blåbær
  • 2 appelsiner, økologiske
  • 1 vanillestang
  • 2 tsk. ingefær, fintrevet
  • 2 spsk. rapsolie
  • Havsalt

Varm rødkål

  • Snit rødkål og løg fint
  • Riv skallen af appelsiner og pres saften ud
  • Flæk vanillestangen og skrab frøene ud
  • Put olien i en gryden og tilsæt alle ingredienser
  • Rør rundt og lad simre i 10 minutter
  • Smag til med havsalt

TIP: Den flækkede vanillestang må gerne simre med i gryden – bare tag den op inden servering.