Gurkemeje og ingefær

Sænk dit kolesteroltal med gurkemeje

Vi er efterhånden bekendte med en del af de såkaldte superfood, som er gode for alverdens sygdomme. Men vidste du, at gurkemejeroden, som er i familie med ingefær, blandt andet kan sænke dit kolesteroltal og bruges i behandlingen af gigt.

25. februar 2016 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Superfoods er en fællesbetegnelse for de råvarer, som indeholder vitaminer, antioxidanter eller lignende i en så høj grad, at de har stærk positiv indvirkning på vores helbred. De kendte superfoods tæller blandt andet blåbær, avocado, hvidløg, valnødder og ingefær - men nu er ingefærs fætter også kommet på listen, nemlig gurkemeje. 

4 nr. IFO + et par lækre og funktionelle vinterløbetights fra Active Fit. Løbetightsene er i varm og åndbar vinterkvalitet og forsynet med reflekser både foran og bagpå, så du bliver set i mørket. >> Kun 149 + 49,50 i porto og exp. 

Gurkemeje som superfood

Mange af os kender bedst gurkemeje som det pulver, der giver den gule farve til en god gammeldags karry, men gurkemejen er langt mere end det. Udvendigt ligner gurkemejen dens fætter ingefær, men indvendigt har den en stærk gul farve. Det er curcumin, som er et kraftigtvirkende antioxidant, der giver den gulige farve til roden. I forbindelse med hjerte-kar-sygdomme virker gurkemeje blodfortyndende, antikoagulerende og kolesterolsænkende og at inkorporere gurkemeje i sin kost er derfor en rigtig god idé. 

Gurkemeje har en stærk antiinflamatorisk virkning og kan derfor bruges til behandling af diverse betændelsestilstande og gigtsygdomme. Derudover booster roden galdeblærens udskillelse af galde og har derfor en positiv effekt på fordøjelsen.

Flere gode grunde til at spise gurkemeje

Det kan altså godt betale sig at stifte bekendtskab med den hurtigtvirkende superfood og få et stærkere helbred til gengæld. Gurkemeje kan både købes som pulver og som en hel rod og den kan benyttes i diverse juicer, smoothies, wok-retter eller i en smagfuld hummus.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor vil du helst tilbringe sommerferien?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: