Forebyg møl i køkkenet
Flaksende flyvere er noget af det sidste, man har lyst til at spotte i sine havregryn eller melposer. De udbudne gæster er nemlig overordentlig svære at slippe af med, hvis de først har fundet vej til dine tørvarer. Forebyggelse er derfor også klart nemmere end bekæmpelse.
For det første er det smart at tjekke nyindkøbte melog grynposer efter for møl, larver eller klistret spind. Derudover er det en god idé at opbevare møl-fristende produkter i helt tætsluttende beholdere, så du begrænser eventuel spredning af de genstridige plageånder. Sørg også altid for, at der er støvsuget grundigt i skuffer og skabe.
Har bæsterne alligevel fundet vej til dit køkken, kan du se herunder, hvordan du (måske) kan slippe af med dem igen.
Smid varen ud – forsøg at lokalisere “Patient nul”, som herefter prompte skal smides ud.
Støvsug grundigt – giv alle små hjørner, revner og sprækker en ordentlig tur.
Tør af to gange – brug en våd klud opvredet i sæbevand, og tør efter med en tør klud.
Kontakt en skadedyrsbekæmper – hvis de små kræ vender tilbage igen og igen, uanset hvad du gør, er det bedst at overlade dem til mere rutinerede hænder.
TIP! Finder du møl i din mad, så giv producenten besked. Det er ofte værdifuld information for dem.
Artiklen blev bragt i I FORM nr. 11/2020