Brug glasbeholdere til din mad og skån miljøet

Glasbeholdere er miljøets bedste emballageven. Se, hvordan du bruger dem bedst i køkkenet.

Glaskrukker med låg

Hvad er de gode til?

Glasbeholdere er de helt store dukse inden for emballage. De fylder godt nok en del, men dur til alle madvarer og afgiver meget få eller ingen kemikalier til de fødevarer, du propper i dem. Fordelen ved de pladskrævende fætre er desuden, at de kan genbruges, så du sparer miljøet for affald.

Hvad skal du være opmærksom på?

Ikke alt glas kan tåle varme, så hæld ikke den varme kødsovs i en glasbeholder, medmindre du er sikker på, at den tåler høje temperaturer. Genbruger du glas fra fx marmelade, skal du altid lade glasset stå oprejst, så maden ikke kommer i kontakt med låget, som kan afgive bisfenol A.

Kilde: Stine Müller, projektleder i Forbrugerrådet Tænk

Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background