Brug glasbeholdere til din mad og skån miljøet

Glasbeholdere er miljøets bedste emballageven. Se, hvordan du bruger dem bedst i køkkenet.

Glaskrukker med låg

Hvad er de gode til?

Glasbeholdere er de helt store dukse inden for emballage. De fylder godt nok en del, men dur til alle madvarer og afgiver meget få eller ingen kemikalier til de fødevarer, du propper i dem. Fordelen ved de pladskrævende fætre er desuden, at de kan genbruges, så du sparer miljøet for affald.

Hvad skal du være opmærksom på?

Ikke alt glas kan tåle varme, så hæld ikke den varme kødsovs i en glasbeholder, medmindre du er sikker på, at den tåler høje temperaturer. Genbruger du glas fra fx marmelade, skal du altid lade glasset stå oprejst, så maden ikke kommer i kontakt med låget, som kan afgive bisfenol A.

Kilde: Stine Müller, projektleder i Forbrugerrådet Tænk

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background