Hvornår er kaffen ude af kroppen?

Se svaret fra eksperten på iform.dk.

Spørgsmål

Hvor lang tid går der egentlig, før koffein er ude af kroppen, og er det usundt at drikke meget kaffe?

Svar

Kroppen optager kaffe hurtigt, og al koffeinen er i blodet i løbet af en time. Det meste koffein bliver derefter hurtigt nedbrudt i kroppen, mens en lille rest udskilles i urinen. En person, der vejer 60 kilo, skal have to kopper kaffe for at føle sig opkvikket.

Der findes ingen undersøgelser, der entydigt kan sige, om kaffe er sundt eller usundt. Man ved dog, at koffein kan hæmme optagelsen af visse mineraler, fx kalcium og magnesium.

Hvis man drikker meget kaffe, kan det give hjertebanken, diarré og søvnbesvær. Kaffe sætter desuden mavens produktion af mavesyre op.

Gravide skal holde sig på tre kopper om dagen, da for meget kaffe kan påvirke fosteret i negativ retning. Amerikanske studier peger på, at kaffens koffein kan øge risikoen for komplikationer under graviditet, og at kvinder har sværere ved at blive gravide, hvis de drikker for meget kaffe. Mere end to kopper om dagen kan give problemer med at blive gravid.

LÆS OGSÅ: Alt du bør vide om koffein

Sund hele sommeren med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent får du adgang til både site og app.
Læs mere om I FORM digital

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge

Lige nu har vi et særtilbud, hvor du kan bruge I FORM hele sommeren for kun 49,-

TILBUD: Få 3 måneder for 49 kr.

Newsletter background