5 indkøbsvaner, der hjælper dig i en sundere retning

På din vej gennem supermarkedets korridorer kan der nå at komme mange usunde fristelser i kurven. Her viser vi dig, hvordan du kommer sundere gennem indkøbsturen.

Kvinde, der køber ind

Du tager de bedste valg først på indkøbsturen, hvor dit overskud er i top, så læg ud i grøntafdelingen.

© iStock

Du skulle egentlig bare have en liter mælk og lidt grøntsager tilaftensmaden, men på ingen tid har en stor pose skumslik på mystisk vis fundet vej ned i din indkøbskurv. Men hey, den var jo også på tilbud!

Sker det (også) tit for dig? Hvis ja, forstår vi dig fuldt ud! For supermarkederne prøver ihærdigt at sælge dig varer, du ikke behøver. Heldigvis kan du nemt snyde dig selv til at styre udenom fristelserne. Se bare her!

1. Planlæg turen

Vær mæt, når du handler, og køb ind efter en udførlig liste. En god idé er at inddele indkøbssedlen i kategorier, fx ”frugt og grønt”, ”mejeriprodukter” og ”frostvarer”. Ved at planlægge en bestemt rute gennem supermarkedet, kan du også nemmere styre udenom slikhylden.

2. Køb ind alene

Lad én person stå for indkøbene derhjemme, og gerne én med en stærk rygrad. Jo flere hænder, der fylder i vognen, jo mere kommer der typisk i.

3. Snup en lille kurv

Jo større kurven er, jo flere usunde fristelser risikerer du at få med hjem. Kan du nøjes med en kurv, så vælg en uden hjul, så du hele tiden har fornemmelsen af, hvor meget du har fyldt i.

4. Opdel din indkøbsvogn

Reservér den ene halvdel af kurven eller indkøbsvognen til frugt og grønt. Det øger sandsynligheden for at få købt og dermed spist flere grøntsager.

5. Køb ikke mere, end du skal bruge

Har du overflod af chips og sodavand i køkkenskabene derhjemme, spiser du også helt automatisk mere af det usunde stads. Så hold dig så vidt muligt fra 2-for-1-rabatter, selv om der kan være penge at spare.