Bananer bedre end sportsdrikke

Skyller du energidrikke ned for at få flere kræfter til præstationer i cykelsadlen eller løbeskoene? Naturlige kulhydrater gavner dig på flest måder.

Bananer mætter på både kort og langt sigt, fordi de indeholder en blanding af hurtigt optageligt glukose og langsomt optageligt fruktose.

Skyller du energidrikke ned for at få flere kræfter til præstationer i cykelsadlen eller løbeskoene, kan du overveje at skifte dunken med de kunstige kulhydrater ud med en almindelig banan fra klasen på bordet.

Bananer er en naturlig kilde til kulhydrater og giver dig mere for pengene end kulhydrat-holdige drikke, da bananer indeholder gode næringsstoffer. Fx kalium, som musklerne taber under træning, og antioxidanter, som hjælper med at mindske skader på musklerne under og efter træning.

LÆS OGSÅ: Sunde opskrifter med banan

Desuden har bananer en sundere sukkersammensætning end kulhydratholdige sportsdrikke.

Sammenligningen er lavet på baggrund af cyklister. Under en tur på 75 km fik de en kvart liter kulhydratholdig drik eller en kvart banan hvert kvarter.

Grupperne præsterede lige godt på vejene, men “banangruppen” vandt på indholdet af sunde næringsstoffer.

VIDEO: Sådan laver du sunde lækre bananpandekager på 5 minutter

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background