Hvor længe kan grøntsager opbevares?

Vitaminer går tabt, når grønsager opbevares for længe. Det samme gælder grønsagernes naturlige indhold af antioxidanter. Også de ødelægges langsomt af luftens ilt.

22. november 2008 af I FORM

Nogle få dage:

Kortest holdbarhed har broccoli, blomkål, hovedsalat, champignon, østershatte og tomater. Her kan holdbarheden være nogle få dage.

Har du prøvet vores broccolisalat med bacon, rødløg og feta? Den er smaddergod!

1-2 uger:

Regn med en holdbarhed på 1-2 uger, når det drejer sig om rosenkål, grønkål, spidskål, iceberg-salat, julesalat, porrer, majskolber, agurk, aubergine, courgette, avocado,
bladselleri og peberfrugt.


2-4 uger:

For de følgende grønsager er holdbarheden længst, mellem 2 og 4 uger:
Kartofler, gulerødder, selleri, pastinak, skorzonerrod, persillerod, rødbeder, hvidkål, rødkål, savojkål og løg.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler