Hvor længe kan grøntsager opbevares?

Vitaminer går tabt, når grønsager opbevares for længe. Det samme gælder grønsagernes naturlige indhold af antioxidanter. Også de ødelægges langsomt af luftens ilt.

Nogle få dage:

Kortest holdbarhed har broccoli, blomkål, hovedsalat, champignon, østershatte og tomater. Her kan holdbarheden være nogle få dage.

Har du prøvet vores broccolisalat med bacon, rødløg og feta? Den er smaddergod!

1-2 uger:

Regn med en holdbarhed på 1-2 uger, når det drejer sig om rosenkål, grønkål, spidskål, iceberg-salat, julesalat, porrer, majskolber, agurk, aubergine, courgette, avocado,
bladselleri og peberfrugt.

2-4 uger:

For de følgende grønsager er holdbarheden længst, mellem 2 og 4 uger:
Kartofler, gulerødder, selleri, pastinak, skorzonerrod, persillerod, rødbeder, hvidkål, rødkål, savojkål og løg.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background