Giv din hovedpine krydderier

Kommen, paprika og gurkemeje indeholder så store mængder af salicylsyre, at de virker lige så effektivt som flere smertestillende midler.

Kommen, paprika og gurkemeje. Det lyder måske ikke umiddelbart som noget, der kan indgå i en kur, men ifølge skotsk forskning indeholder de tre krydderier så store mængder af salicylsyre, at de virker lige så effektivt som flere smertestillende midler og måske endda bedre end almindelige hovedpinepiller som fx aspirin. I hvert fald i teorien.

LÆS OGSÅ: Hvorfor får man hovedpine?

Forskeren bag undersøgelsen har selv prøvet, og det virker ikke på ham, men som han siger: Derfor kan det godt virke på andre. Salicylsyren har en generel antiinflammatorisk effekt og kan derfor have en effekt på en meget lang række lidelser, fx gigt, og en anden undersøgelse tyder på, at fødevarer rige på salicylsyre kan forebygge kræft og især tarmkræft.

LÆS OGSÅ: Hvad er Hortons hovedpine?

Marokkansk ret mod smerter

Kommen, paprika og gurkemeje indgår i mange indiske, pakistanske og nordafrikanske retter.
Fx den marokkanske ret: Tagine med chermoula (til 4 personer).

Spis løs af gurkemeje, det er supersundt!

Tagine

1 tsk. olivenolie
3 gulerødder i tern
3 pastinakker i tern
3 rødløg i tern
2 store kartofler i tern
4 porrer i tern/ringe
12 tørrede svesker, dadler eller figner
2 kviste mynteblade, finthakkede

Kom olie og grønsager i et ovnfast fad. Det skal have ca. 7 min. ved 220 grader.

Chermoula

2 hakkede løg
3 fed hvidløg
1 lille stykke ingefær
100 ml citronsaft
100 ml olivenolie
1 tsk. af honning, kommen, paprika og gurkemeje
1 tsk. chili (styrke efter smag)
1 håndfuld korianderblade, hakkede

Blend alle ingredienserne. Bland chermoulaen med grønsagerne fra ovnen og den tørrede frugt. Tilsæt 400 ml vand, dæk med et låg, og bag det i 45 min. ved 200 grader. Skru varmen ned til 180 grader, og bag i yderligere 45 min. Strø mynten over, og server med fx couscous.

Kilde: Rowett Research Institute

LÆS OGSÅ: Hvad er migræne?