Annonce

Tre måder, du gøre din hverdag lidt grønnere på

Fra mad og kost til motion og transport – Det er ikke kun madmæssigt, du kan gøre din hverdag lidt mere grøn.

Det er ikke kun den daglige motion, det daglige vand og de daglige grøntsager, vi skal huske længere. Vi bør også forsøge at huske os selv - og hinanden - på, at tage de små skridt mod en hverdag, hvor vi opfører os lidt mere ansvarligt overfor vores planet. Vi har samlet tre simple måder at gøre det på her.

1. Dyrk energi-neutral sport

I stedet for at gå i fitnesscenter og bruge maskiner som løbebånd eller cross-trainers, kan du nemt mindske dit personlige energiforbrug ved at skifte til træningsformer, der ikke skal bruge nogen form for strøm. Det kan eksempel være den gode, gamle løbetur, hvor du samtidig kommer ud, mærker luften og kan følge med i naturens smukke årstider på klods hold.

Brug for eksempel din hjemmelavede fond fra grøntsagsrester til en sund og lækker ramen-suppe.

© Melissa Walker via Unsplash

2. Brug alt fra dine grøntsager i din madlavning

I stedet for at smide gulerøddernes ender i biospanden eller skrotte kartoffelskrællerne, kan du mindske madspild ved at sørge for at bruge rub og stub af dine grøntsager, når du laver mad. Du kan for eksempel gemme en pose i fryseren til grøntsagsresterne, som du langsom fylder op. Når posen er fyldt, kan du bruge det til at lave din helt egen grøntsagsbouillon til supper, saucer og gryderetter.

3. Skift til en opladningshybrid

Er bilen en fast del af din hverdag, kan det være en idé at skifte til en opladningshybrid. Med den nye Kia XCeed, der kan oplades både derhjemme og på farten, kan du lade bilen veksle mellem at køre på forbrændingsmotor eller i ren eldrift, når der er strøm på batteriet. På ren el kan bilen køre helt op til 48 kilometer, så den passer de fleste danskeres hverdagskørsel, og du derfor forbrænder mindre benzin i hverdagen. Læs mere om Kia XCeed på kia.com/dk.

Kia XCeed er en crossover coupé med en atletisk profil, der med den stejlt faldende bagklap fører blikket videre til en sportslig kofanger.

© Kia

Kia XCeed kan nemt oplades derhjemme og ude, så du altid har friheden til at køre, hvorhen du vil, når du vil.

© Kia