Så meget får din kæreste dig til at tage på

De fleste kender vist til de ’kærestekilo’, der kan ryge på, når man er i et forhold – men vidste du, at det var SÅ mange?

Forelsket par spiser pizza i sofaen.

Måske kender du denne situation. Tør du regne ud, hvor mange kilo det koster dig?

© iStock

Gode bøffer, lækre desserter, rødvin og så noget fredagsslik i sofaen. Der er rigtig mange hygge-fælder, når den står på kærestetid, og du er nok ikke den eneste, der måske har mærket bukserne stramme lidt (eller meget!), når drømmefyren først er indfanget.

En ny undersøgelse viser, at du tager 1,8 kilo på – pr. år! – når du har en kæreste eller mand. Så kan du jo så selv gange op i forhold til, hvor længe I har været sammen.

Pas på tre-års dagen

Ifølge undersøgelsen, der er lavet på 1.000 britiske par, er det i mere end halvdelen af tilfældene efter de første tre år, at kiloene for alvor begynder at ryge på. Det er, når man går ind i den såkaldte ’comfort zone’ i forholdet.

Har I været sammen i fx 10 år, viser en hurtig udregning, at det er 7 år med 1,8 kg pr. år – altså har du taget 12,6 kg på! Alene fordi du er i et forhold.

I den lyserøde ’honeymoon period’, dvs. når I lige har mødt hinanden, er det måske lidt overraskende ’kun’ 18 pct. i undersøgelsen, der mærker, at de tager på.

Og kig så lige på din kæreste eller mand, når du er færdig med at kigge dig selv i spejlet. 54 pct. af kvinderne svarede, at deres ekstra polstring på sidebenene også har fået deres partner til at lægge sig ud.