8 uger med I FORM Ny start: "Jeg sover bedre om natten"

Bedre søvn og bedre fordøjelse – det er to af de helt store gevinster, som Rikke har fået ud af at følge de 6 simple principper fra onlinecampen Ny start. Her fortæller hun, hvorfor forløbet har været en succes for hende.

 Rikke – tidligere deltager, I FORM Ny start

NYE VANER MED NY START – Rikke har bl.a. lært at bruge flere grøntsager i madlavningen.

© wichmann+bendtsen

Når Rikke Ulrich Nielsen er ude at købe ind, ligger der nu altid to-tre slags kål i indkøbskurven. Det gjorde der ikke, før hun begyndte at leve efter Ny start-principperne.

“Grøntsagerne er den største ændring i min kost. Jeg har virkelig lært at bruge masser af dem, og det behøver ikke at være så svært. Jeg laver stadig mange af mine sædvanlige retter, men hakker så fx en masse blomkål og kommer ned i kødsaucen,” fortæller Rikke, der overordnet set også spiste sundt før, men fik for få grøntsager og for meget sukker.

Tilmeld dig I FORM Ny start her!

Efter otte uger har de nye kostvaner ført til et vægttab på over tre kilo og flere andre gevinster.

“Jeg sover meget bedre og vågner ikke så mange gange om natten længere, måske fordi jeg ikke spiser en masse sukker om aftenen. Når jeg sidder om aftenen og føler mig lidt træt, har jeg været tilbøjelig til at kaste mig over noget lækkert i stedet for at gå i seng, og det er jeg holdt op med,” siger Rikke, der også har fået en bedre og mere regelmæssig fordøjelse.

Den største udfordring har været princippet om at holde sig til tre måltider om dagen, som forløbet opfordrer til.

Tilmeld dig I FORM Ny start her!

“Jeg er vant til at spise mellemmåltider, så det har virkelig været svært for mig. Nogle dage tager jeg derfor et stykke frugt, og det har fungeret godt for mig,” siger Rikke, der er rigtig glad for den fleksibilitet, som principperne lægger op til.

“Jeg har tidligere prøvet LCHF-kuren, hvor man hverken må få brød, pasta, ris, kartofler eller sukker, men de her principper er meget nemmere at leve efter, og de fungerer også i sociale sammenhænge,” siger hun.