Massér dig selv disse fire steder og bliv sundere

Med akupressur kan du selv forbedre din blodtilførsel, og booste stofskiftet og tarmfunktionen. Se de fire punkter som det anbefales, at du masserer dagligt.

massage, kvinde, akupressur

Akupressur stammer oprindeligt fra Kina og er i familie med akupunktur. Den væsentligste forskel fra akupunktur ligger i, at nåle ikke er involveret, men at man istedet masserer eller presser på specifikke dele af kroppen. Både akupunktur og akupressur er behandlingsformer, som forholder sig til kroppens meridian-punkter. Meridian-punkterne opfattes i disse behandlingsformer som kanaler, hvorigennem energi kan strømme. Det er ud fra disse punkter, at der er skabt et hav af akupunktur- og akupressur-punkter, som blandt andet kan lindre smerter eller mildne allergi.

Derudover er der en række punkter som man ved akupressur kan massere og derved sætte gang i den vigtige blodtilførsel til organerne. Denne øgede blodtilførsel og lettere blodgennemstrømning skal sørge for, at affaldstofferne forlader kroppen og efterlader en udrenset krop.

Du kan selv udføre akupressuren på de fire punkter og massagen bør foregå dagligt for en optimal udrensning af affaldsstofferne.

De fire punkter:

Ørene - tre gange dagligt bør du bruge tre minutter på at massere dig selv med tre fingre i ørene. Massagen af dette punkt booster stofskiftet og kan hjælpe dig med at tabe kropsfedt.

Ansigtet - punktet mellem din næse og din overlæbe bør du massere i fem minutter to gange dagligt. Det vil virke afstressende og give dig fokus til at holde dig til de sunde madvarer.

Hænderne - massér dine hænder i fem minutter to gange dagligt for optimal tarm-funktion.

Benene - der findes uhyre mange akupressur-punkter på benene, men kun et enkelt giver effekt for hele området. Det er området lige under knæet. Masser området to gange dagligt for at få sunde og friske ben, som er klar til løb og gåture.

God fornøjelse med akupressuren!