Hold dit vægttab med proteinrig kost

Vi har sagt det før, men den er stadig god nok: Hvis du vil tabe dig, er der al mulig grund til at skrue op for proteinindtaget.

Og nu viser en ny australsk undersøgelse, at en proteinrig slankekost ikke bare er effektiv under en slankekur - den virker også, når du skal holde fast i dit vægttab. 79 kvinder deltog i 12 ugers vægttab på enten en kulhydratrig eller en proteinrig slankekost, efterfulgt af et års vægtvedligehold. Efter de 12 måneder kaldte forskerne forsøgsdeltagerne ind til en opfølgende undersøgelse og fandt, at den proteinrige vedligeholdelseskost virkede klart bedst.

Find alt du vil vide om vægttab her

Om undersøgelsen

Alle forsøgspersonerne blev sat til at spise 500 kalorier mindre, end de havde behov for. Begge grupper tabte omtrent lige meget i løbet af de 12 uger. Det billede ændrede sig til gengæld markant efter 12 måneder. Her viste undersøgelsen følgende gennemsnitlige vægttab:

Proteingruppen: 6,5 kg vægttab
Kulhydratgruppen: 3,4 kg vægttab

Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background