Bryster i bevægelse

78 %! Så meget kan en god sports-bh mindske dine brysters bevægelse, når du løber. Og ret mange flere argumenter behøver du vel egentlig ikke for at investere i en sådan bh.

Men her får du alligevel et par stykker, som vil gavne dig både her og nu og på længere sigt.

Når du løber, hopper, danser, rider eller på anden måde er i fuld vigør, går dine bryster nemlig i noget, der minder lidt om selvsving. Uden den rigtige form for støtte bevæger et bryst sig rigtig meget, når du fx løber.

Videoklip: Så meget hopper dine bryster i en almindelig bh

Afhængigt af brystets fasthed og størrelse snakker vi mange centimeter, og bevægelserne sker både op og ned, fra side til side og ind og ud – hvor dine bryster bevæger sig i et ottetalsmønster. En sådan “karruseltur” kan meget let komme til at gøre ondt, fordi tyngdekraften hiver og slider i brysterne.

Og faktisk siger ca. 50 pct. af alle kvinder, at motion, der rent brystmæssigt er vildt, giver dem smerter i brysterne eller omkring dem.

Forklaringen på smerterne er, at brysterne næsten er på egen hånd, når det gælder om at stoppe bevægelserne. Der er ingen knogler eller muskler, der kan få hold på sagerne, og dermed bliver det de såkaldte Coopers ligamenter, altså et ledbånd, der består af sejt, fi brøst bindevæv, der får tæv. Ligamenterne bliver konstant strakt til alle sider, og når ligamenter behandles på den måde, så bliver de slappere.

Og ja, det betyder, både at dine bryster kommer til at hænge mere, og at de vil kunne bevæge sig endnu mere, når du bevæger dig.

Det er klart, at jo større bryster, des mere bevægelse. Men mange kvinder med mindre bryster tror fejlagtigt, at de ikke behøver at støtte deres bryster. ALLE kvinder bør imidlertid bruge en sports-bh, for selv små bryster kan bevæge sig rigtig meget, når de udsættes for løb, hop osv. En almindelig bh er ikke nok, når det gælder træning. Den mindsker brysternes bevægelse med knap 40 pct., men derfra er der altså langt til de 78 pct., som sports-bh’en kan præstere.

Guide: Vælg den rette sports-bh

LÆS OGSÅ: Sports bh til stor barm – det skal du gå efter