Stræk dig til gode baller

Strækøvelserne øger bevægeligheden og dermed den bevægebane som musklerne kan gennemføre – og træningen bliver endnu bedre.

Derudover kan dovne baller bedre arbejde efter strækøvelserne, specielt efter den for hoftebøjerne. Og så virker strækkene som en blid opvarmning af musklerne.

4-tals stræk

Strækker: dybe hoftemuskler, baglår og inderlår (som kan hæmme bækken- og knæbevægelser)

Stå med den ene ankel krydset over modsatte lår (så dine ben tegner et 4-tal). Ret ryggen og læn dig frem til du mærker strækket. Ret op til udgangsstilling igen og gentag øvelsen 5 gange i roligt tempo

Bøj og stræk knæene

Strækker: baglårene (som kan hæmme bækken- og knæbevægelser)

Stå med parallelle fødder og læn dig så langt frem fra hoften som du kan med ryggen ret.
I denne stilling bøjer du dine knæ, så strækket mindskes – og så strækker du knæene igen til du kan mærke strækket igen. Gentag øvelsen 5 gange i roligt tempo.

Stræk hoften og bøj ryggen

Strækker: hoftebøjere og den øverste del af lårene (som kan give dovne baller)

Stå i stor skridtstående. Ret overkroppen og bøj ned i det forreste ben til du mærker strækket på forsiden af hoften. I denne stilling bøjer du ryggen som når du laver en almindelig mavebøjning (her skal du mærke at strækket øges). Ret og til overkroppen er lodret igen. Gentag 5 gange i alt.

Stræk læggene

Strækker: bagsiden af underbenene (som hæmmer knæbøjningen)
Stå med front mod en væg eller en lodret flade. Bøj anklen og sæt forfoden op på væggen. Læn dig så ind mod væggen og væk fra væggen igen. Gentag 5 gange i alt.